Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Klauskite visko apie VU

Dėl magistrantūros
Laba diena, Norėjau pasitikslinti, ar būtų skiriamas papildomas balas stojant į magistrantūros studijų programą "Apskaita ir finansų valdymas", jei ne mažiau kaip metus būtų išdirbta apskaitininkės pozicijoje?
Vaida
Sveiki. Ar išdirbus daugiau nei metus audite (big4 įmonėje), gaučiau +1 balą stoiant į apskaitos ir finansų valdymo magistrantūros programą? Esu baigusi VGTU ekonomikos inžinerijos bakalaurą, ar teisingai suprantu, jog stojant į mano norimą magistrą VU nieko papildomai išsilaikyti neturėčiau? Taip pat, ar galima sužinoti, koks buvo pernai žemiausias konkursinis balas, kuriuo įstojo į VF vietą?
VUpriemimas
Dėl magistrantūros rašė: Laba diena, Norėjau pasitikslinti, ar būtų skiriamas papildomas balas stojant į magistrantūros studijų programą "Apskaita ir finansų valdymas", jei ne mažiau kaip metus būtų išdirbta apskaitininkės pozicijoje?
Sveiki, remiantis konkursinio balos sandaros lentele, pretenduoti į šią programą yra suteikiamas 1 balas už ne mažesnę nei vienerių metų stojimų pradžios dienai darbo patirtį pagal studijų programą, į kurią stojamą. Tokiu atveju Jums reikėtų pateikti laisvos formos pažymą iš darbovietės, kurioje atsispindėtų Jūsų pareigos bei darbo trukmė.
VUpriemimas
Vaida rašė: Sveiki. Ar išdirbus daugiau nei metus audite (big4 įmonėje), gaučiau +1 balą stoiant į apskaitos ir finansų valdymo magistrantūros programą? Esu baigusi VGTU ekonomikos inžinerijos bakalaurą, ar teisingai suprantu, jog stojant į mano norimą magistrą VU nieko papildomai išsilaikyti neturėčiau? Taip pat, ar galima sužinoti, koks buvo pernai žemiausias konkursinis balas, kuriuo įstojo į VF vietą?
Sveiki, Vaida, remiantis konkursinio balos sandaros lentele, pretenduoti į šią programą yra suteikiamas 1 balas už ne mažesnę nei vienerių metų stojimų pradžios dienai darbo patirtį pagal studijų programą, į kurią stojamą. Tokiu atveju Jums reikėtų pateikti laisvos formos pažymą iš darbovietės, kurioje atsispindėtų Jūsų pareigos bei darbo trukmė. Jei Jūsų baigtos studijos yra priskiriamos Ekonomikos krypčiai papildomai nieko išklausyti ar išsilaikyti nereikėtų. Informacija apie mažiausius konkursinius balus su kuriais stojantieji buvo priimti į magistro studijų programas nėra skelbiama.
prasymasistoti
Sveiki, Noriu pasiteirauti dviejų dalykų. Pirmas, apie logiškiausią STUDIJŲ PROGRAMŲ PAGEIDAVIMO SĄRAŠO eilės II pakopos studijoms sudarymą? Turiu 2 dominančias magistro studijų programas. Pvz. Ar logiška I etape pirmiausiai rašyti norimesnės programos VF vietą (į ją turiu galimybę pretenduoti), 2. numeriu jau žymėti VNF vietą toje pačioje studijų programoje ir žinoma copy-paste antrąjai studijų programai? Tuomet jei pirmu etapu neįstoju į VF vietą, II etapu turiu galimybę pretenduoti abiejų VNF? Antras klausimas, ar Universitetas, pavyzdžiui II etape priima visus norinčius studijuoti VNF ar yra kažkokie tai nustatyti maksimalūs studentų limitai kiekvienai studijų programai magistro studijose? Ačiū.
VUpriemimas
Sveiki, dėl šio klausimo susisiekite paštu konsultavimas@vu.lt
murrr
Salve, ar visi gauna stipendija erasmus jei pavyksta istoti i uzsienio universiteta? Ar, kad gauti stipendija, reikia pereikiti kita konkursa?
VUpriemimas
murrr rašė: Salve, ar visi gauna stipendija erasmus jei pavyksta istoti i uzsienio universiteta? Ar, kad gauti stipendija, reikia pereikiti kita konkursa?
Sveiki, išvykus mainams į užsienio universitetus studentams yra mokamos stipendijos pagal mainų programas bei šalis į kurias yra vykstama.
Tomas R.
Sveiki, Ar galima nutraukti magistro studijų sutartį su universitetu dar prieš semestro pradžią ir nebūti įsipareigojusiu susimokėti už studijas jei pasirašau sutartį studijuoti VNF vietoje I-ajame etape, bet toliau pretenduoju į VF vietą II-ajame bei papildomuose etapuose ? Dėkoju iš anksto.
VUpriemimas
Tomas R. rašė: Sveiki, Ar galima nutraukti magistro studijų sutartį su universitetu dar prieš semestro pradžią ir nebūti įsipareigojusiu susimokėti už studijas jei pasirašau sutartį studijuoti VNF vietoje I-ajame etape, bet toliau pretenduoju į VF vietą II-ajame bei papildomuose etapuose ? Dėkoju iš anksto.
Sveiki, Tomai, jei sutartį sudarėte šio priėmimo metu, svarbu nutraukti ją iki prasidedant Studijų metams ( rugsėjo 1d.) Sudarius sutartį I etapo metu valstybės nefinansuojamoje vietoje antro etapo metu galite pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą ir nenutraukus pirmosios sutarties. Sutartį nutraukti galėsite gavus pakvietimą studijuoti antrajame etape.
Monika
Laba diena, noriu pasitikslinti dėl rotacijos. Ar būčiau priskirta gerai besimokančio statusui jei mano įvertinimų vidurkis būtų ne "apvalus" 7 ir daugiau (8,9,10). T. y. Pvz jei mano ivertinimų vidurkis yra - 6,7 arba 6,8. Turiu galvoje ar vyksta suapvalinimas ir 6,7 būtų priskiariamas 7(suapvalinamaa) ir neiškrisčiau iš valstybės finansuojamos vietos?
VUpriemimas
Monika rašė: Laba diena, noriu pasitikslinti dėl rotacijos. Ar būčiau priskirta gerai besimokančio statusui jei mano įvertinimų vidurkis būtų ne "apvalus" 7 ir daugiau (8,9,10). T. y. Pvz jei mano ivertinimų vidurkis yra - 6,7 arba 6,8. Turiu galvoje ar vyksta suapvalinimas ir 6,7 būtų priskiariamas 7(suapvalinamaa) ir neiškrisčiau iš valstybės finansuojamos vietos?
Sveiki, Monika, rotacijos metu vidurkis nėra apvalinimas. Studentas rotacijos metu valstybės finansuojamą vietą gali prarasti, kuomet pasiekia slenkstinį pasiekimų lygmenį (4-5). Pasiekus tipinį pasiekimų lygmenį bei neturint skolų rotacijos metu valstybės finansuojamos vietos neprarasite.
Jaronimas
Laba diena, mano VBE balai yra 34, 26, 47, vidurkis gaunasi 35,(6) ar vidurkis yra apvalinamas iki 36 balų ir, ar galėčiau studijuoti sporto pedagogiką?
dragaile
Sveiki, norėjau paklausti kaip veikia erasmus metai? Planuoju įstoti į progrąmą kuri vyks 10 mėnėsių, bet nenoriu kitą kursą vykti nes yra patinkantis dalykas. Taipogi nenoriu vykti per trečią kursą nes yra irgi labai patinkantis dalykas. Belieka tik ketvirtas kursas bet tada man bus bakalaurinis darbas. Kaip tai suderinti? Ar įmanoma vykti su erasmus 10 menėsių į kitą šalį per paskutinius metus? Ar tada bakaulirini darbą reikia atlikti tame užsienio universitete?
VUpriemimas
dragaile rašė: Sveiki, norėjau paklausti kaip veikia erasmus metai? Planuoju įstoti į progrąmą kuri vyks 10 mėnėsių, bet nenoriu kitą kursą vykti nes yra patinkantis dalykas. Taipogi nenoriu vykti per trečią kursą nes yra irgi labai patinkantis dalykas. Belieka tik ketvirtas kursas bet tada man bus bakalaurinis darbas. Kaip tai suderinti? Ar įmanoma vykti su erasmus 10 menėsių į kitą šalį per paskutinius metus? Ar tada bakaulirini darbą reikia atlikti tame užsienio universitete?
Sveiki, išvykti į mainus galima iki vienerių metų t.y. galima išvykti arba vienam pusmečiui arba dviems. Deja, paskutiniame semestre į mainus išvykti negalite, tačiau galima bandyti pasinaudoti Erasmus+ praktikos galimybėmis. Tai pat svarbu paminėti, kad vykstant į mainus Jūs mokotės tuos pačius arba panašių tematikų studijų dalykus, todėl galėtumėte bandyti pasirinkti tokius dalykus, kurie domina ir kitame universitete. Taip pat nepamirškite, kad dėl mainų galimybių visada galėsite kreiptis į savo padalinio, kuriame studijuosite, Tarptautinių studijų koordinatorių, kurie suteiks daugiau informacijos dėl mainų.
Toomutee
Sveiki, į kokią studijų programą galiu stoti, jog kitais metais galėčiau perstoti į antrą kursą farmacijos/medicinos studijų programą? Ar perstojant į kitą studijų programą dėmesys kreipiamas į kreditus ar į vbe rezultatus?
Jonas
VUpriemimas rašė: dragaile rašė: Sveiki, norėjau paklausti kaip veikia erasmus metai? Planuoju įstoti į progrąmą kuri vyks 10 mėnėsių, bet nenoriu kitą kursą vykti nes yra patinkantis dalykas. Taipogi nenoriu vykti per trečią kursą nes yra irgi labai patinkantis dalykas. Belieka tik ketvirtas kursas bet tada man bus bakalaurinis darbas. Kaip tai suderinti? Ar įmanoma vykti su erasmus 10 menėsių į kitą šalį per paskutinius metus? Ar tada bakaulirini darbą reikia atlikti tame užsienio universitete?Sveiki, išvykti į mainus galima iki vienerių metų t.y. galima išvykti arba vienam pusmečiui arba dviems. Deja, paskutiniame semestre į mainus išvykti negalite, tačiau galima bandyti pasinaudoti Erasmus+ praktikos galimybėmis. Tai pat svarbu paminėti, kad vykstant į mainus Jūs mokotės tuos pačius arba panašių tematikų studijų dalykus, todėl galėtumėte bandyti pasirinkti tokius dalykus, kurie domina ir kitame universitete. Taip pat nepamirškite, kad dėl mainų galimybių visada galėsite kreiptis į savo padalinio, kuriame studijuosite, Tarptautinių studijų koordinatorių, kurie suteiks daugiau informacijos dėl mainų.
Kodėl tai yra vadinama mainais juk niekas asmenimis neapsimaino? ar apsimaino?
Aldone
Sveiki, ar didelė konkurencija yra erasmus konkursuose?
Ana
Laba diena. Žiūrint į skaičiuoklėje programa ,,pedogogika" rašoma, kad norint stoti reikia motyvacijos testo įvertinimo. Žiūrėdama VU svetainėje pedagogikoje nerandu jokios informacijos apie šį testą. Ar galima stoti į pedagogiką be šio testo?
VUpriemimas
Jaronimas rašė: Laba diena, mano VBE balai yra 34, 26, 47, vidurkis gaunasi 35,(6) ar vidurkis yra apvalinamas iki 36 balų ir, ar galėčiau studijuoti sporto pedagogiką?
Sveiki Jaronimai, taip, tokiu atveju Jūsų vidurkis būtų suapvalintas iki 36 balų.

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]