Būsimieji virėjai tobulino profesinius įgūdžius viešbučio Be.Hotel restorano virtuvėje (Erasmus+ programos 1 pagrindinio veiksmo projektas Nr. 2016-1-LT01-KA102-022930 „Tarptautinė darbo patirtis mažiau galimybių turintiems jaunuoliams“).

   Šeši mokiniai, padalinti į grupeles, dirbo po du ir net po vieną. Savaitgaliais, kada ypač daug lankytojų, dirbo po tris mokinius.  

    Jaunuoliai pjaustė daržoves salotoms, kepė, troškino, dėjo patiekalus ir garnyrus į dideles lėkštes ir marmitus. Stebėjo salę, kad lankytojams nepritrūktų maisto, jei patiekalas pasibaigė, papildydavo lėkštes, iš kurių lankytojai rinkosi jiems patinkančius patiekalus.

   Darbas buvo įdomus ir atsakingas. Lankytojai kartais kreipdavosi į mokinius klausdami apie siūlomą maistą. Mokiniai stengėsi parodyti, kur yra reikiami patiekalai arba paprašyti kitų virėjų pagalbos.

   Su virtuvėje dirbančiais virėjais ir padavėjais mokiniai bendravo šiltai. Jaunuolių darbą restorano šefas vertino labai gerai.

   Laisvalaikio metu į išvykas mokiniai ir lydintieji taip pat vyko mažomis grupelėmis. Jaunuoliai pasivaikščiojo po Maltos sostinę Valetą, pasivažinėjo dviejų aukštų ekskursiniu autobusu, matė senąją sostinę Mdiną, lankėsi Gozo saloje. Kai leido oro sąlygos, plaukė kruiziniu laivu. Mokiniai grožėjosi nepaprasta Maltos architektūra, gamta, jūra, mėgavosi šilta saulute.