Seminarų metu su moksleiviais bendraujantys specialistai padeda išspręsti opiausias problemas, pataria, kaip efektyviau mokytis ir jausti malonumą mokantis, kaip atrasti savo gabumus. Tėvai mokomi geriau suprasti savo vaikus ir jų elgesį, padėti siekti mokslo aukštumų.

Keturiuose renginiuose Kaune ir Alytuje apsilankė apie 1,2 tūkst. moksleivių ir 300 tėvų. Seminarus vedė žinomi lektoriai, savo srities specialistai – psichologas Tomas Lagūnavičius, lektorius, mokymų ekspertas Mindaugas Vidugiris.

Šį kartą „Aspirinas“ balandžio 2 d., antradienį, 12.30 val. kviečia į Panevėžį. Kino centre „Garsas“ M. Vidugiris kalbės tema „Kaip atrasti savo gabumus?“.

Po seminaro moksleiviams ir mokytojams bus rodomas tikra istorija paremtas filmas „Laisvės rašytojai“ („Freedom writers“). Tai pasakojimas apie mokytoją, kuri savo karjerą pradėjo dirbdama su nusikaltėlių gaujoms priklausančiais moksleiviais. Svarbiausias šių vaikų tikslas – tiesiog išgyventi. Mokytoja, taikydama netradicinius mokymo metodus, atrado būdą, kaip susikalbėti su agresyviais jaunuoliais, kaip padėti jiems atrasti gyvenimo prasmę ir norą mokytis.

Po renginio bus galima asmeniškai padiskutuoti ar pasikonsultuoti rūpimais klausimais su lektoriumi Mindaugu Vidugiriu bei KTU Priėmimo skyriaus darbuotojais.

Renginyje norinčioms dalyvauti moksleivių klasėms reikalinga išankstinė registracija el. paštu moksleiviams@ktu.lt. Registruojantis reikia nurodyti mokyklą, klasę, mokinių skaičių ir lydinčio mokytojo vardą bei pavardę. Visa papildoma informacija teikiama el. paštu: moksleiviams@ktu.lt. Pavieniams asmenims registracija nebūtina. Renginys nemokamas.