Su patyrusių mentorių pagalba savo idėją per 54 valandas bus galima perkelti į veikiantį produktą ar prototipą. Už geriausią projektą dalyvių laukia 1000 eurų piniginis prizas. Taip pat tokios pat sumos prizas bus skirtas geriausiam technologijomis pagrįstam sprendimui.  Likusieji dalyviai pasidalins beveik 20 tūkstančių litų prizinį fondą.

Savaitgalį vykstančiose „idėjų generavimo dirbtuvėse“ bus galima iš arti susipažinti ir išgirsti patarimų iš geriausių savo srities specialistų, verslininkų, kurie į Lietuvą atvyksta iš įvairių šalių. Trisdešimt mentorių su jauniausiais verslininkais dirbs grupėse, kuriose sieks, kad jų auklėtinių idėjos būtų patobulintos ir pritaikytos geriausiai. Tai garantuotų sėkmę ne tik konkurse, bet ir verslo pasaulyje.

Negana to, Kongresų ir parodų rūmuose „Litexpo“ kartu su „Startup Weekend Lithuania 2013“ vyks didžiausia Baltijos šalyse jaunimo verslumo skatinimo konferencija „Silicon Valley comes to the Baltics“, organizuojama VšĮ „Versli Lietuva“. Antrus metus iš eilės vykstančioje konferencijoje dalyvaus 20 verslo guru iš Silicio slėnio, startuolių komandos. Planuojama, kad konferenciją per savaitgalį aplankys apie 2 tūkst. dalyvių.

„Startup Weekend Lithuania“ organizuojamas KTU jaunojo verslo vystymo skyriaus „Startup Space“. Daugiau informacijos apie „Startup Weekend Lithuania 2013“ ir registracija, adresu http://lithuania.startupweekend.org/