Tik neišsigąsk sausų sveikinimų ir oficialių kalbų – KTU mokslo metų atidaryme nebus nieko panašaus. Duris į studijas Tau atvers nematyto formato, laužantis standartus teatralizuotas renginys „KTU – tai gyvas mechanizmas“.

 

Interaktyvus spektaklis įtrauks visus į dinamišką vyksmą – aktoriais taps KTU sporto rinktinės ir kolektyvai, Universiteto ir Kauno valdžios atstovai, oratoriai ir atlikėjai. Tai leis gyvai pajausti, ką reiškia būti KTU – organizmo, kurio dalys atlieka tiek daug skirtingų funkcijų, dalimi.

 

Renginio režisierius – vienas iš perspektyviausių Lietuvos menininkų, teatro judėjimo „No theatre“ įkūrėjas Vidas Bareikis, 2012 m. apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“. Pripažintus teatro kritikus originalumu stebinantis kūrėjas žada įspūdingą Universiteto mokslo metų atidarymo šventės renginį pirmakursiams, akademinei bendruomenei ir svečiams.

 

Renginys vyks Kauno sporto halėje (Perkūno al. 5). Pradžia 10 val.  Po to iškilmės persikels į kitas Universiteto ir miesto erdves.

 

12 val. visų Kauno aukštųjų mokyklų bendruomenėms bus aukojamos šventos mišios Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1). Mišių liturgijai vadovaus arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Dalyvaus vyskupas Jonas Ivanauskas, aukštųjų mokyklų kapelionai ir kiti aukšti bažnyčios hierarchai.


13 val. Arkikatedros aikštėje vyks studentų susitikimas su savo Universiteto akademinės sielovados grupėmis.

 

14–16 val. prasidės iškilmės KTU fakultetuose

 

19–20 val. studentai ir Universiteto darbuotojai kviečiami į vakarinius šventinius renginius, kuriuose laukia nuotaikinga muzika ir šiltas bendravimas su draugais, kolegomis ir bendraminčiais.

Su Naujais mokslo metais! Sėkmės ir įkvėpimo!