Įdarbina studentus

Ryškiausias pirmakursių šuolis Šiauliuose pastebėtas būtent 2023–2024 mokslo metais. Besimokančiųjų rekordiškai padaugėjo tiek aukštosiose, tiek ir profesinėje mokykloje.

„Šį pokytį, žinoma, lemia sparčiai tobulėjanti Šiaulių miesto švietimo kokybė, augantis aukštųjų ir profesinio ugdymo įstaigų patrauklumas, aukščiausia studijų kokybė bei individualus dėmesys kiekvienam studentui ir moksleiviui. Žinoma, džiaugiamės ir tuo, kad Šiauliai jaunėja, čia apstu veiklų, į kurias integruojasi jaunimas, štai ir šį pavasarį į miestą sugrįžo studentų ir moksleivių ketvirtadieniai“, – sako Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda.

Savivaldybės atstovas pabrėžia, kad studentų įsidarbinimo galimybės auga geometrine progresija. Pastebima, kad gerus, o ypač trūkstamus, specialistus Šiaulių įmonės įdarbina jiems dar nespėjus baigti studijų.

„Šiuolaikinis jaunimas vis rimčiau žiūri į pragmatišką gyvenimo būdą, vienu metu norėdami derinti studijas, darbą ir laisvalaikį. Šiauliuose tau nereikia gaišti laiko stovint kamščiuose, kelionė iš vienos miesto pusės į kitą neužtrunka pusės valandos, todėl jaunimas gali efektyviai paskirstyti savo laiką ir užsiimti veiklomis, kurios jiems tikrai patinka. Paprastai tariant, Šiauliai yra miestas su didmiesčio privalumais, tačiau be didmiesčio problemų“, – pabrėžia J. Švėgžda.

Daugėja gaunančių valstybės finansavimą

Mokslus Šiaulių valstybinėje kolegijoje 2023 m. rudenį pradėjo 613 studentų. Pokyčiai dėl pasikeitusių priėmimo procedūrų neatbaidė stojančiųjų – lyginant su ankstesnių mokslo metų rezultatais, studentų padaugėjo.

„Daug sėkmingesnis buvo centralizuotas priėmimas: priimta 112 studentų daugiau, sudaryta 25 proc. daugiau studijų sutarčių. Džiugu, kad į valstybės finansuojamas vietas pasirašyta net 17 proc. daugiau sutarčių“, – skaičius vardija Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė dr. Lina Tamutienė.

Aukštosios mokyklos atstovės teigimu, ypač sustiprintas kolegijos inžinerinis profilis – net 40 proc. priimtųjų yra įstoję į informatikos ir inžinerijos krypčių studijas. Palyginti su praėjusiais metais, daugiau priimta į inžinerijos mokslų studijų programas.  2023-aisiais buvo populiarios sveikatos ir socialinių mokslų, verslo ir viešosios vadybos studijų programos.

Gausesnį studentų skaičių pritraukti padėjo teigiami absolventų atsiliepimai, tikslinė komunikacija, gausus studijų krypčių pasirinkimas, kokybiškas mokslas ir galimybės pasinaudoti tarptautinėmis programomis, taip pat palankios gyvenimo sąlygos studentų bendrabučiuose.

ŠVK – asmenybę auginančios patirtys!

Domina studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje? Susisiekime!

Stojančiuosius į ŠVK konsultuojame telefonais  +370 615 97 114, +370 41 52 37 69, el. paštu priemimas@svako.lt arba Kolegijos centriniuose rūmuose (Aušros al. 40, 211 kab., Šiauliai).