A. Samuilovas apie save sako:

„Esu žmogus, kuris visada turi tikslų, pasiekęs susikuriu naujų. Mano smalsumas ir noras patirti kažką nauja priverčia niekada nestovėti vietoje. Gyvenimas – tik vienas ir labai trumpas, tad norisi iš jo pasiimti kuo daugiau“.

Aleksandras yra paramedikas, dirba Šiaulių greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnyboje.

„Tai darbas, labai tinkantis mano charakteriui, nes mėgstu adrenaliną. Šis darbas visiškai nemonotoniškas. Niekada nežinai, kada, kaip ir kur atsidursi, ką rasi nuvykęs į iškvietimą. Labai vertinu galimybę prisidėti prie žmonių gelbėjimo ar geresnės sveikatos. Jaučiu didelę pagarbą ten dirbantiems specialistams. Vienas malonumas iš jų pasimokyti darbinės patirties“, – pasakoja pašnekovas.

Mokslus Šiaulių valstybinėje kolegijoje Aleksandras teigia pradėjęs todėl, kad mūsų aukštosios mokyklos Bendrosios praktikos slaugos diplomas suteiks galimybę Šiaulių GMP tapti brigados vadovu.

„Apsisprendžiau studijuoti Kolegijoje, nes dirbant GMP reikia kuo daugiau įgūdžių ir žinių, taip pat turiu tikslą tapti brigados vadovu. Džiaugiuosi puikiomis sąlygomis, kurias suteikia Šiaulių valstybinė kolegija. Autoritetinga valdžia ir puikūs dėstytojai! Anatomijos dėstytoja Elena Kairienė – labai unikali asmenybė, didelė pagarba tokiam žmogui! Ir  kolegos Kolegijoje labai labai draugiški. Su kai kuriais mes kaip šeima!“ – mintimis dalijasi A. Samuilovas.

Aleksandro teigimu, jo laisvalaikis yra jo šeima.

„Su žmona auginame dvi dukras. Siekiame ir stengiamės, kad jos užaugtų doros, jautrios, geros ir empatiškos. Abi dukros lanko krepšinio treniruotes Saulės akademijoje. Aš esu už fizinį judėjimą visur ir visada! Didžiausias hobis jau 6 metus yra važiavimas dviračiu – pavyksta greitai įveikti nemažus atstumus. Nuo mažens žaidžiu krepšinį ir tinklinį. Kartu su žmona labai mėgstame žygius, į juos mus veda mūsų šeimos narė – biglių veislės šuo Gilė“, – džiugiai pasakoja Aleksandras.

A. Samuilovo gyvenime yra dalis politikos – jį ypač domina švietimo, sporto ir infrastruktūros reikalai:

„Visada sau sakau, kad politika – tai mes, nes nuo jos visiškai priklausome. Politikų priimti įstatymai diktuoja tiek mūsų gyvenimo sąlygas, tiek galimybes. Stengiuosi ir pats prisidėti prie pokyčių. Ypatingai man rūpi vietos savivalda, kuri tiesiogiai susijusi su gyventojo galimybėmis ir sąlygomis mieste ar konkrečioje vietovėje“.

ŠVK – asmenybę auginančios patirtys!

Stojančiuosius į ŠVK konsultuojame telefonais  +370 615 97 114, +370 41 52 37 69, el. paštu priemimas@svako.lt arba Kolegijos centriniuose rūmuose (Aušros al. 40, 211 kab., Šiauliai).