Kaip teigia Greta, dar Mados industrijų bakalauro studijų metu Kazimiero Simonavičiaus universitete suprato, jog nereikia laukti kol rankose bus diplomas ir pradėjo siekti karjeros. Studentė buvo aktyvi ne tik universitete, bet ir už jo ribų. Atliko profesines praktikas pas žinomus Lietuvos stilistus, o vėliau ir pati pradėjo dirbti kurdama asmeninius įvaizdžius, organizuodama mados renginius, kurie tuo metu sulaukė išties didelio susidomėjimo. Mados žurnalistės darbas taip pat prasidėjo nuo universiteto praktikos, kuomet Greta pradėjo rašyti mados ir stiliaus straipsnius įvairiems portalams, o šiandien jau rašo ir žinomiausiems tarptautiniams žurnalams, tokiems kaip „L’Officiel“, „Elle“ bei kitiems ir skaičiuoja daugiau nei 400 mados ir stiliaus straipsnių publikacijų. 

Stiliumi ir mada Greta Kukštaitė domisi visą savo gyvenimą, prisimena, jog dar būdama dvyliktoje klasėje svajojo apie galimybę įgyvendinti idėją – skleisti žinią apie madą ir kitiems, organizuojant mokymus. Tam, kad svajonė virstų realybė prireikė šešerių metų, tad šiandien Greta gali pasidžiaugti, kad kartu su Kazimiero Simonavičiaus universiteto komandos palaikymu jau nuo kovo 7 d. visus norinčius gali pakviesti į „Mados akademiją“, kur planuoja supažindinti su įvairiomis darbo mados industrijoje galimybėmis ir padės atrasti labiausiai dominančią kryptį. Gretos nuomone, vertingų žinių išsineš visi dalyviai – tie, kurie svajoja dirbti kūryboje, drabužių dizaino srityje ir tie, kuriuos labiau domina rinkodara, verslas ar technologijos.

„Esu įsitikinusi, kad mokslo ir žinių niekada nebus per daug, ypač jei domitės mada, nes ši sfera niekada nestovi vietoje. Tad kviečiu 10-12 klasių moksleivius ir studentus pasinaudoti išskirtine galimybe – tapti „Mados akademijos“ bendruomenės dalimi ir išgirsti net devynių savo srities profesionalų paskaitas ir patarimus. Tarp programos dėstytojų – ilgametę patirtį turinti dizainerė ir teatro kostiumų dailininkė Agnė Kuzmickaitė; tarptautiniame mados pasaulyje įsitvirtinusi prabangos prekių konsultavimo agentūros „Marke“ įkūrėja bei buvusi „Farfetch“  klientų plėtros vadovė Europoje – Milda Čergelytė;  vienintelės Lietuvoje aukštosios mados siuvinėjimo specialybės titulą turinti dizainerė ir verslininkė Valerija Fic-Brasė; Kazimiero Simonavičiaus universiteto ir Vilniaus dizaino kolegijos profesorius ir devynių knygų-albumų apie gyvensenos kultūrą autorius Eugenijus Skerstonas;  naujos kartos technologijų strategė, tarptautinė mados inovacijų (angl. fashiontech) ekspertė ir ateities įžvalgų ir tendencijų agentūros „Storyfounders“ įkūrėja Odeta Jacė; mados prekių ženklų skaitmeninės rinkodaros specialistė Ieva Solominė; profesionalus modelių duetas ir modelių agentūros „Duo Management“ įkūrėjos – Diana Balaišytė ir Dovilė Viršilaitė, mados leidinių, asmeninių klientų ir komercinių mados fotosesijų stilistė bei Kazimiero Simonavičiaus universiteto Mados industrijų studijų programos alumnė Jomantė Vaitkutė bei aš – „Elle Lithuania“ mados žurnalistė. Taip iš arti išgirsite apie mados pasaulio virtuvę, įvairias mados sferas ir karjeros galimybes, būsite pirmi susipažinę su ateities mados įžvalgomis ir naujovėmis, todėl jausitės drąsesni žengti pirmąjį žingsnį link savo svajonių profesijos. Net neabejoju, kad po šio kurso atrasite tą sferą, kuri jus domina labiausiai, beliks tik toliau gilinti žinias“, – kviečia į mokymus prisijungti „Mados akademijos“ idėjos autorė, KSU Mados industrijų studijų programos alumnė, mados žurnalistė G. Kukštaitė, siekianti edukuoti žmones ir auginti jaunų mados entuziastų kartą, kuri nebijotų siekti profesinių aukštumų šioje srityje.

Daugiau apie Mados akademiją čia

REGISTRACIJA

Nori studijuoti Kazimiero Simonavičiaus universitete? Dalyvauk tiesioginiame priėmime!

#KSUniversitetas #rinkisKSU #madosakademija #kursai