„Fashion Academy“ – tai mados žurnalistės Gretos Kukštaitės ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto komandos sukurta nuotolinė mados mokymų programa, kuria siekiama ugdyti jaunąją mados entuziastų kartą. Pasak projekto sumanytojos G. Kukštaitės, teisingas studijų krypties pasirinkimas ir susipažinimas su skirtingomis karjeros galimybėmis yra bene svarbiausias pagalbininkas kelio pradžioje, o mados sričių, kuriose galima save išmėginti ir realizuoti – apstu. „Pagrindinis mūsų tikslas – supažindinti besimokančiuosius su įvairiomis darbo mados industrijoje galimybėmis ir padėti atrasti labiausiai dominančią kryptį, todėl vertingų žinių išsineš visi - tie, kurie svajoja dirbti kūryboje, drabužių dizaine, ir tie, kuriuos labiau domina rinkodara, verslas ar technologijos. Džiaugiuosi, kad pavyko suburti skirtingų krypčių ir savo darbui atsidavusių, ilgametę patirtį turinčių profesionalų komandą. Nors seminarai orientuoti į moksleivius ir studentus, taip pat juose laukiami visi, kurie dar tik pradeda ar svajoja pradėti karjerą mados pasaulyje“ – teigia ji. 

Jau kovo 7 dieną startuojančioje 2 mėnesių kurso programoje, 8 savo srities profesionalai klausytojus supažindins su savo darbo specifikos užkulisiais, pasidalins asmenine patirtimi ir žiniomis, kurios suteiks išskirtinės informacijos norint pažinti mados pasaulio virtuvę. Tarp programos dėstytojų – ilgametę patirtį turinti dizainerė ir teatro kostiumų dailininkė Agnė Kuzmickaitė, tarptautiniame mados pasaulyje įsitvirtinusi prabangos prekių konsultavimo agentūros ,,Marke” įkūrėja bei ,,Farfetch” klientų plėtros vadovė Europoje - Milda Čergelytė,  vienintelės Lietuvoje aukštosios mados siuvinėjimo specialybės titulą turinti dizainerė ir verslininkė Valerija Fic-Brasė, socialinių mokslų daktaras, Kazimiero Simonavičiaus universiteto ir Vilniaus dizaino kolegijos profesorius ir devynių knygų-albumų apie gyvensenos kultūrą autorius Eugenijus Skerstonas, naujos kartos technologijų strategė, tarptautinė mados inovacijų (angl. fashiontech) ekspertė ir ateities įžvalgų ir tendencijų agentūros „Storyfounders“ įkūrėja Odeta Jacė, mados prekių ženklų skaitmeninės rinkodaros specialistė Ieva Solominė, profesionalus modelių duetas ir modelių agentūros “Duo Management” įkūrėjos -Diana Balaišytė ir Dovilė Viršilaitė,  mados leidinių, asmeninių klientų ir komercinių mados fotosesijų stilistė bei Kazimiero Simonavičiaus universiteto Mados industrijų studijų programos alumna Jomantė Vaitkutė, projekto sumanytoja, „Elle Lithuania“ mados žurnalistė - Greta Kukštaitė.

Pasibaigus kursui mokinių lauks pažymėjimų įteikimai ir kūrybinės dirbtuvės Kazimiero Simonavičiaus universitete.

Daugiau informacijos: https://www.instagram.com/fashionacademy.lt

Apie Kazimiero Simonavičiaus universitetą: www.ksu.lt 

Norintiems studijuoti siūlome Mados industrijų studijų programą, daugiau: https://ksu.lt/bakalauro-studijos/mados-industrija/ 

#rinkisKSU #KSUniversitetas #madosakademija #madoskursai