Save vadinanti žmogumi prie meno, baigusi Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnaziją, Junda domisi įvairiomis sritimis, pradedant piešimu, istorija, psichologija ir baigiant ginklų valymu, dalyvaujant Lietuvos Šaulių sąjungos, krašto apsaugos savanorių pajėgų veiklose.

Patinka iššūkiai, buvimas tarp žmonių, dalijimasis patirtimi ir begalinis mokymasis

Nors Jundai Rajeckaitei dar tik devyniolika, bet ji jau spėjo sukaupti nemažai visuomeninės veiklos patirties, dalyvaudama vaikų stovyklose, Lietuvos Šaulių sąjungos veikloje, sporto renginiuose, mokant ir rengiant jaunuosius šaulius.  Taip pat jai teko savanoriauti padedant vaikams mokytis, įveikti sunkumus, analizuojant mokyklų savivaldų, kitų nevyriausybinių organizacijų veiklą.

Anot Jundos, tai tik nedidelė dalis veiklų, kuri ją įkvepia, nes mokydama kitus, ji mokosi ir pati.

„Iš dalies galėčiau pasakyti, kad man patinka iššūkiai, ieškojimas geriausių sprendimų, buvimas tarp žmonių, dalijimasis patirtimi ir begalinis mokymasis. Aš tai darau, nes man įdomu, svarbu visuomet turėti užsiėmimą, neužsisėdėti vienoje vietoje, kurti ir matyti gerą rezultatą. Šiemet kartu su KSU Studentų atstovybės narių komanda noriu kelti studentų motyvaciją ir aktyvumą, siekti bendradarbiavimo net tik su universiteto bendruomene, bet užmegzti platesnius ryšius, kad neužsibūtume tame pačiame ,,burbule“ bei statyti naujus Studentų atstovybės pamatus“, – tvirtai pasiryžusi KSU SA Prezidentė Junda Rajeckaitė.

Visuomeniškumas ir „gabumų bagažas“ atvedė į teisės studijas

„Pamenu devintoje klasėje sakiau: aš niekada gyvenime nestudijuosiu teisės. Taigi ten nyku, nuobodu, reiks kodeksus kalti...Likimo ironija. Jau dvyliktoje klasėje, intensyviai mąstant, kur galėčiau save realizuoti, su ,,visu mano gabumų bagažu“ visi keliai vedė į teisės mokslus. Ir nenorint tapti banda ,,aš gi teisę baigiau“ ir pasidėti diplomo po balkiu, o iš tikrųjų tapti gera teisininke, aš pasirinkau būtent Kazimiero Simonavičiaus universitetą. Žinoma dar anksti pasakyti kaip man sekasi teisės srityje, nes dar per mažai laiko praėjo, bet manau nuosekliai dirbant ir semiantis žinių iš geriausių savo srities specialistų, man pavyks sėkmingai baigti pradėtas studijas. Be to, turiu tokį jungtinį moto, kurį taikau gyvenimiškose situacijose ir įvairiose veiklose, nes jis padeda išsigryninti tikslus, pradėti ,,įsivažiuoti“ veiklose: „Nepabandęs – nesakyk; Nebūk avis; Išlik žmogumi“. Tad ir planuojantiems rinktis teisės studijas Kazimiero Simonavičiaus universitete, linkiu būti drąsiems, nebijoti daug klysti, kai prireikia, klibinti nepatogius visuomeninius klausimus ir visuomet mąstyti šiek tiek plačiau.  Svarbiausia –nepamirškite šypsotis!, – linki būsima teisininkė, KSU Studentų atstovybės Prezidentė Junda Rajeckaitė.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas kviečia studijas pradėti jau nuo 2023 vasario ir siūlo šias vientisąsias ir magistro studijų programas: Organizacinės inovacijos ir vadybaIntegruota komunikacijaTeisė (vientisosios studijos)

Daugiau informacijos: priemimas@ksu.lt; www.ksu.lt; +370 618 0889

#KSU #KaPasirinksiTu