Į klausimą, ar visi gali studijuoti teisę, Kipras atsako, kad teisė reikalauja kritinio mąstymo, analitinių įgūdžių ir gebėjimo suprasti bei taikyti teisės principus. „Tai – dažnu atveju intelektiniai iššūkiai, susiję su kūrybinių problemų sprendimų būdų paieška”, – teigia trečiakursis Kipras Stulgys. 

 Kipras džiaugiasi turintis  progą studijų metu įgyti ir tarptautinės studijų patirties Autonominiame Barselonos universitete (Ispanija). Pasinaudojęs Erasmus+ tarptautinių mainų programa, KSU studentas žinias gilina nusikaltimų žmogiškumui srityje, studijuoja technologijų taikymą teisėje, dalyvauja išvykstamosiose paskaitose Europos Sąjungos institucijose, mokosi lyčių ir teisės lygiateisiškumo pagrindų. Kaip teigia Kipras, labiausiai šioje tarptautinių mainų programoje žavi gyvybinga tarptautinė bendruomenė, kuri suteikia galimybę susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio. „Sužinojau ispanų kalbos ir kultūros pagrindus – tai padėjo man geriau suprasti skirtingas teisines sistemas ir pagerino tarpkultūrinio bendravimo įgūdžius. Studijos užsienyje leido pažinti skirtingas teisines tradicijas ir įgyti naujų pažinčių. Tai – neįkainojamas turtas šiandieniniame globaliame pasaulyje”, – džiaugiasi K. Stulgys. 

Kalbėdamas apie teisės studijas KSU, Kipras Stulgys džiaugiasi, jog gali nesudėtingai derinti darbą ir studijas. Studijuojant nuotoliniu būdu, labai patogu  peržiūrėti paskaitų įrašus ir  individualiai bendrauti su dėstytojais, kurie dalinasi savo patirtimi ir suteikia įvairiapusišką pagalbą.

„Trokštantiems studijuoti teisę linkiu, kad jie savo kelionėje rastų pilnatvę ir tikslą. Teisinio išsilavinimo siekimas gali būti sudėtingas intelektualiai bei emociškai ir  pareikalauti daug pastangų, bet tuo pačiu yra ir neįtikėtinai naudingas. Manau, jog teisininko profesija reikalauja ne tik aštraus intelekto, bet ir tvirtų etikos principų bei empatijos žmogaus patirčiai” , –  savo įžvalgomis dalinosi K. Stulgys. Jis būsimiems teisės studentams linkėjo atrasti džiaugsmą ir pasitenkinimą siekiant teisinio išsilavinimo ir tapti užjaučiančiais, tačiau principingais teisingumo ir sąžiningumo gynėjais pasaulyje.

Domina teisės studijos? Dalyvauk tiesioginiame priėmime Kazimiero Simonavičiaus universitete ir rezervuok studijų vietą jau dabar!

Daugiau informacijos el. paštu: priemimas@ksu.lt 

Daugiau apie Kazimiero Simonavičiaus universitetą: www.ksu.lt 

#rinkisKSU #KSUniversitetas #teisė #tiesioginispriemimas