Net trylika specialių maršrutų supažindina juos su žymiausiomis Kauno vietomis, aprodo, kur išsidėstę Universiteto padaliniai – fakultetai, biblioteka, bendrabučiai, laisvalaikio ir pramogų vietos. Ekskursijų autobusiukas kursuoja kasdien pagal tvarkaraštį nuo KTU Centrinių rūmų.

 

Kad pirmoji pažintis su Universitetu išliktų ilgam, KTU savo pirmakursiams surengė išties įspūdingą priėmimą. Penkios dienos nekasdienių įspūdžių, muzikos, spalvų, naujų susitikimų ir pažinčių, vaišių ir dovanų. Visa tai – būsimiems KTU studentams skirtoje šventėje „Tavo pirmas. Tavo KTU“, kuri vyks iki penktadienio, rugpjūčio 2 dienos.

 

Skverelyje, šalia KTU Centrinių rūmų, įsikūrusioje poilsio zonoje pūpso raudoni sėdmaišiai, ant kurių pirmakursiai gali atsipūsti, pasišnekučiuoti ir pasivaišinti nemokamais gėrimais bei užkandžiais.

 

Čia tai pat vyksta susitikimai su KTU studentais, absolventais ir darbuotojais, kurie pasidalija naudinga patirtimi, atsako į įvairius klausimus, padrąsina. Pirmakursiai kviečiami įsiamžinti žaismingoje fotosesijoje, piešti paveikslus, dalyvauti kitose atrakcijose.

 

Pasak šventės organizatorių, ši šventinė priėmimo akcija skirta ne tik būsimiems studentams, bet ir jų tėvams, kurie dažnai nerimauja labiau už savo atžalas.

 

„Šventės visada gerai“, – sakė smagiai nusiteikusi būsimojo multimedijų technologo Tautvario mama Lilija. Ji neslėpė džiaugsmo dėl sūnaus pasirinkimo studijuoti Kaune: „Kam važiuoti ieškoti laimės toli, kai ją gali rasti čia pat?“

 

Dauguma šnekintų būsimųjų pirmakursių jau turi savo sėkmės viziją. „Svajoju sukurti robotą, kuris man ryte atneštų kavą, o po magistrantūros norėčiau padirbėti Japonijoje“, – savo svajonėmis dalijosi Aurelija. Bet visa tai – ateityje. O šiandien mergina šypsosi, patogiai įsitaisiusi ant sėdmaišio, gurkšnoja latte ir su nekantrumu laukia savo pirmojo rugsėjo – pirmųjų paskaitų, pažinčių ir susitikimų savo pirmajame Universitete.

 

Daugiau šventės nuotraukos ir įspūdžių  – KTU Facebook'e.