Pirmą kartą šiame tūkstantmetyje į populiariausių Lietuvos universitetų studijų programų dešimtuką pateko net po dvi fizinių ir technologijos mokslų studijų programas greta tradicinių teisės, ekonomikos ir medicinos programų.

 

     Didėjantį studentų norą studijuoti technologijos ir fizinius mokslus rodo ir kiti būsimųjų KTU pirmakursių pasirinkimai – vėl pradedama vykdyti praėjusius metus jau neturėjusi studentų tekstilės inžinerijos studijų programa, daugiau studentų pritraukė mechanikos inžinerija ir netikėtai populiarios pasirodė pramoninės biotechnologijos studijos.

 

     „Nors valstybės finansuojamų vietų kasmet vis mažinama, abiturientų skaičius taip pat mažėja, stojančiųjų trauka per pastaruosius keletą metų į Kauno technologijos universitetą išlieka stabili, santykiškai net didėja“, – teigia KTU studijų prorektorius prof. Pranas Žiliukas. Kauno technologijos universitetas pagal valstybės finansuojamų vietų skaičių yra antrasis Lietuvoje, po Vilniaus universiteto. Studijuoti valstybės finansuojamose vietose per pirmąjį priėmimo etapą buvo pakviestas 1 241 studentas, o valstybės nefinansuojamose – 919 (iš jų 2 buvo pasiūlyta studijų stipendija). Dar 12 asmenų bus pakviesti į tikslines vietas. Daugiausia KTU pirmakursių bus su informatika susijusiose studijų programose.

 

     Visi daugiau nei 2 000 būsimųjų KTU pirmakursių kviečiami į Universitetą pasirašyti studijų sutarties liepos 29 d. – rugpjūčio 2 d. Nuo pirmadienio iki penktadienio truksiančios priėmimo šventės „Tavo pirmas. Tavo KTU“, renginių metu susipažinę su Universitetu rugsėjį jie grįš jau savi, visateisiai studentai.