„Visi sutiksime su teiginiu, kad iš šalies paprastai viskas matosi geriau ir gali būti objektyviau įvertinta. Atkreipėme dėmesį, kad Šiaulių valstybinėje kolegijoje studijuojantys studentai iš užsienio negaili gražių žodžių mūsų miestui apibūdinti. Žalias, jaukus, tvarkingas ir kompaktiškas, negąsdinantis nuolatiniais kamščiais, bet išsiskiriantis dideliam miestui būdingų renginių ir pramogų gausa, kuriems, beje, nėra būtinybės išleisti krūvos pinigų. Na, o jeigu norisi dar daugiau įspūdžių, galimybės keliauti prieinamos visiems. Šiauliai įsikūrę strategiškai patogioje vietoje, nulėkti iki jūros reikia vos poros valandų, tiek pat sugaišite važiuodami iki didesnių oro uostų Kaune, Rygoje ar Vilniuje, jeigu renkatės tolimesnę kelionę,“ – užsienio studentų atsiliepimais apie Šiaulius dalijasi Šiaulių valstybinės kolegijos viešųjų ryšių specialistė Urtė Drąsutytė.

 

Pašnekovė priduria, kad nesikandžioja ne tik miesto siūlomų galimybių kainos. Jeigu taip nutiktų, kad vis dėlto nepavyktų įstoti į valstybės finansuojamą vietą, mokestis už mokslą ŠVK irgi leis sutaupyti vieną kitą šimtą, jei lyginsime su kitais didžiaisiais miestais.

Šiauliuose pigesnis ir pragyvenimas, motyvuotiems studentams darbo rinka atsiveria nuo pat pirmųjų kursų. O jeigu dar turėsime galvoje tai, kad studijos ŠVK yra neatskiriamos nuo dėmesio kiekvienam studentui, jo savirealizacijai, aukštosios mokyklos pastangų prisiderinti prie visų studijuojančiųjų galimybių, šeimos ir darbo įsipareigojimų, akivaizdu, kad rinktis Šiaulius ir Šiaulių valstybinę kolegiją nusprendę asmenys laimi iš karto. 

 


Kiekvienas Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenės narys turi galimybę įgyti tarptautinės patirties su mainų programa „Erasmus+“. Studentai skatinami dalyvauti ir atsiskleisti įvairiuose projektuose, noriai įsitraukia į įvairių sporto šakų veiklas – sportininkai dalyvauja sporto renginiuose, varžybose, rungtynėse, varžosi Lietuvos kolegijų studentų žaidynėse. Jie ne tik garsina Šiaulių valstybinės kolegijos vardą šalyje, turiningai leidžia laiką drauge, bet ir džiaugiasi sporto laimėjimais. Kolegijos veiklos įtraukia vos pradėjus studijas: Pirmakursių dieną keičia Fuksų krikštynos, studentai keliauja, dalyvauja (dažniausiai labai sėkmingai!) Lietuvoje ir užsienio šalyse vykstančiuose konkursuose, olimpiadose.

Tradiciniai, labai laukiami ir kiekvieną kartą skirtingai įdomūs yra su konkrečiomis specialybėmis siejami renginiai, pavyzdžiui, protmūšis Tarptautinei buhalterių dienai, būsimų bendrosios praktikos slaugytojų ar socialinių darbuotojų meistriškumo konkursai, varžytuvės tarp būsimųjų statybos inžinierių ir kt. 

 


„Lankstumas, individualus dėmesys, glaudus bendravimas ir bendradarbiavimas siekiant maksimalių rezultatų yra itin svarbūs šiuolaikiniam žmogui. Aukštojoje mokykloje kuriame visapusiškas asmenybę auginančias patirtis“, – apibendrina U. Drąsutytė.

Laisvų vietų dar yra visose Šiaulių valstybinės kolegijos vykdomose studijų programose!

Tiesioginis priėmimas (į valstybės nefinansuojamas studijų vietas) vyks iki pat studijų metų pradžios. Negavusieji kvietimo bendrajame priėmime kviečiami susisiekti su priėmimo tarnyba dėl tiesioginio priėmimo.

Kviečiame domėtis, klausti, rinktis ir tapti Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenės dalimi!

Stojančiuosius konsultuojame telefonais 8 615 97 114, (8 41) 52 50 51, el. paštu priemimas@svako.lt arba atvykus į Kolegijos centrinius rūmus (Aušros al. 40, Šiauliai). Susisiekime!

ŠVK – asmenybę auginančios patirtys!

www.svako.lt