Judėjimo savaitei paminėti Sporto ir laisvalaikio centras kartu su LSU dėstytojais, treneriais ir studentais suorganizavo penkis renginius – Atvirąsias LSU rudens kroso pirmenybes, 5 x 5 futbolo turnyrą, socialinį renginį ,,..nes bendrauti gera’’, krepšinio trijulių turnyrą ir „Masinį šokį“. Renginiuose sportavo apie 600 dalyvių, kurie atvyko iš Kauno ir Kauno r. švietimo įstaigų. Dalis renginių įtraukti į projektą „Sportuok su LSU“, bendrai finansuojamą Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Rugsėjo 23 d. LFF Kauno treniruočių centre vyko LSU 5 x 5 futbolo turnyras, kuriame dalyvavo 14 komandų iš Kauno miesto mokymo įstaigų. Turnyro dalyvius sveikino ir rungtynių pradžią skelbė Lietuvos kariuomenės atstovai. Rungtynės buvo atkaklios ir prizininkai paaiškėjo tik po baudinių serijų.

Modesto Gailiūno nuotraukos

Baigiantis rugsėjui dešimtą kartą vyko sportinis-socialinis renginys „…nes bendrauti gera – 2021“, į kurį sugužėjo moksleiviai iš septynių Kauno r. bendrojo lavinimo mokyklų. Šio renginio tikslas – formuoti moksleiviams sveikos gyvensenos nuostatas, bendravimo įgūdžius ir patirti judėjimo džiaugsmą. Kasmet šis renginys buvo organizuojamas pavasarį, tačiau šiemet dėl pandemijos buvo atidėtas rudeniui. Džiugu, kad ir esant tam tikriems suvaržymams, visi kartu radome galimybių vaikams patirti judėjimo džiaugsmą išbandant įvairias fizinio aktyvumo formas. Universiteto studentai-savanoriai moksleiviams organizavo badmintono ir lengvosios atletikos rungtis (Kids‘ Athletics), o dėstytojos Renata Rutkauskaitė ir Kristina Visagurskienė, pasitelkusios virtualią LU sistemą, „matavo“ moksleivių gebėjimus greitai reaguoti, skaičiuoti bei reikšti emocijas.

Žilvino Slauskio nuotraukos

Spalio 8 d. vyko  krepšinio trijulių turnyras, kurio metu KTU inžinerijos licėjus svetingai priėmė Lietuvos sporto universiteto studentus ir varžėsi krepšinio rungtynėse.

Projektas „Sportuok SU LSU“ – aktyviam ir turiningam jaunimo laisvalaikiui

„Sportuok su LSU“ projekto metu siekiama motyvuoti ir nukreipti jaunimą aktyviai, turiningai ir sveikai leisti laisvalaikį. Tokie sporto renginiai teigiamai veikia fizinę ir psichinę sveikatą, socialinę integraciją, sukuria galimybes dalytis geromis emocijomis bei susirasti naujų draugų“, – teigė projekto vadovė Karolina Deliautaitė.

Julijos Baciutės nuotraukos