KTU garso ir vaizdo menų technologijų katedros vedėjo prof. dr. Dariaus Kučinsko teigimu, naujos magistrantūros programos atsiradimui daug įtakos turėjo būtent šios asmenybės: „Galbūt užauginsime jiems konkurentus, o gal sulauksime ir jų pačių, pasiryžusių pagilinti savo žinias elektroninės kompozicijos ir atlikimo srityje.“ Elektroninė kompozicija ir atlikimas – taip ir vadinasi nauja magistrantūros studijų programa. Profesorius pasakojo, kad universitetas stengiasi žengti koja kojon su naujovėmis: „Sekdami savo studentų pasiekimus, pastebėjome, kad Lietuvoje itin sparčiai plinta įvairios elektroninės muzikos naujovės, taigi buvo nuspręsta, rengti šios srities specialistus.“ Jau šiais metais laukiami būsimieji magistrantai, norintys tapti populiariosios elektroninės muzikos, „miksų“ kūrėjais ir atlikėjais, profesionaliais garso režisieriais ir technologais.

Nebus užmiršti ir klasikinės muzikos mylėtojai, kurie, galbūt, neketina tapti atlikėjais, tačiau jaučia, kad muzika labai svarbi jų gyvenime ir nori į ją pažvelgti iš netradicinės, mokslinės, pusės. Jiems skirta muzikologijos magistrantūros programa – dar viena naujiena KTU Humanitarinių mokslų fakultete. Pirmą kartą Lietuvoje, studentai turės galimybę atlikti muzikos statistinius ir vaizdo tyrimus, kurių metu seks atlikėjų ir muzikantų raumenų darbą, aiškinsis kokias profesines traumas jie patiria ir kaip padėti jų išvengti, analizuos naujų instrumentų kūrimą ir jų pritaikymą, dalyvaus tarptautinėse, tarpdalykinėse konferencijose.

Savo žiniomis ir patirtimi su studentais dalinsis profesoriai: Rytis Ambrazevičius, Darius Kučinskas, Dario Martinelli; doktorantai: Robertas Budrys ir Rokas Zubovas. Visi jie – unikalūs ir pripažinti muzikologai Lietuvos ir užsienio muzikos pasaulyje.                 

Abi studijų programos, truksiančios pusantrų metų, yra būtent tai, ko reikia šiuolaikiniam mobiliam jaunimui. Be to, universitetas suteikia galimybę dalį studijų pratęsti pagal Erasmus programą Austrijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Islandijos, Suomijos universitetuose.