Tave irgi įkvepia pavasarinis šėlsmas, tad balandžio 30 d. 19 val. pasikviesk draugus, kaimynus ir vienišą dėdę Marcelijų ir kartu ateikite į Kauno centre įsikūrusius KTU Socialinių mokslų fakulteto rūmus (K. Donelaičio g. 20) ir jau ten.... sužinosi tikrai daug, ko nežinojai, išgirsi, ko knygose nerašo, bet protingi žmonės sako.

Atsibosti neturėtų, nes teks pabūti ausis ištempus tik pamokos laiką – 45 minutes. Be to, moksliniai pranešimai bus pritaikyti visuomenei, tad dėdė Marcelijus tikrai supras pasakojimus ir apie sudėtingus fizikinius reiškinius. Na, Tu, pazulinęs jau gerokai mokyklos suolą, jam išaiškinsi viską plačiau ir vėliau.

Štai, kelios temos, kurios tave tikrai įtrauks ir įkvėps.

Lektorė Zita Vasiliauskaitė kalbės ,,Kaip nesuklupti besivejant Laimės Paukštę: šiuolaikinės psichologijos požiūris į sėkmę“, Lina Slavickaitė supažindins „Lobistas. Kas jis toks?", Jurgita Vizgirdaitė patars „Ar priimtina merginai pakviesti šokiui vaikiną, arba elgesio pagrindai, kuriuos verta išmanyti", Monika Stavavojūtė kvies diskutuoti „Ar teatras vis dar svarbus šiandieniam jaunimui?“, Rimantas Viedrynaitis knaisiosis po „Kasdienybės filosofiją".

Ir dar daug kitų lektorių norės, kad tavo pavasarinio vėjo dar neiššluota galvelė mąstytų pozityviai ir kritiškai.

Taigi balandžio 30 d. nuo 19 val. KTU Socialinių mokslų fakulteto (K. Donelaičio g. 20) 305, 315, 318, priestato auditorijose ir 323 auditorijoje esi laukiamas. Nepamiršk to pasakyti savo kiemo ir klasės draugams, ir dėdei Marcelijui, ir kitiems vyresniesiems... Na, dėl tėčio ir mamos – tai pagalvok, vis tiek jie amžinai užsiėmę.

Labai svarbu, jeigu smalsauji ne tik apie mokslinius dalykus, bet ir apie studijų galimybes socialinių mokslų srityje.

Balandžio 30 d. 15–17 val. KTU Socialinių mokslų fakultete (K. Donelaičio g. 20) sužinok apie Lyderystės, Verslo administravimo, Viešojo administravimo, Viešosios politikos, Socialinės pedagogikos bei Sociologijos studijas. Programas pristatys ne tik dėstytojai, bet ir studentai bei absolventai.

Ir dar...

Tuo metu bus apdovanoti KTU Socialinių mokslų fakulteto Sociologijos katedros organizuoto nacionalinio esė konkurso moksleiviams „Kritinis lūžis“ nugalėtojai. O gal Tu tarp jų?

„Naktų nakties“ istorija

Tai kasmet Vokietijoje vykstančio renginio Potsdame Albertui Einšteinui atminti, pritraukiančio tūkstančius lankytojų, interpretacija. Mokslo populiarinimo renginyje apie įvairiausius reiškinius diskutuoja ir pasakoja savo srities specialistai. Jie ieško įdomiųjų reiškinio pusių ir gilinasi į neištirtas sritis.

Lietuvoje tokio pobūdžio ir masto projektas įgyvendinamas jau ketvirtą kartą, todėl organizatoriai tikisi kad jis bus įdomus miestiečiams, studentams, moksleiviams. „Tikimės, kad kiekvienoje srityje rasi kažką įdomaus ir naujo, į pasaulį pažvelgsi kitu kampu“, – teigė renginio organizatoriai.