Vis daugiau žmonių ir įmonių savo kasdienės veiklos neįsivaizduoja be automobilio. Didelė dalis automobilių funkcijų yra neatsiejamos nuo jų elektrinių ir elektroninių sistemų, kurias būtina prižiūrėti ir, reikalui esant, remontuoti. Studijų programa skirta rengti kvalifikuotiems specialistams, gebantiems diegti autotransporto priemonių elektroninių valdymo sistemų įrangą, diagnozuoti, prižiūrėti ir remontuoti transporto priemonių elektronines ir mechatronines sistemas, parinkti inovatyvias technologijas ir organizacines priemones. Tikras autotransporto elektronikos asas greitai pasakys kiekvieno laidelio paskirtį ir užrašų reikšmes.

Tai tarpkryptinė studijų programa, ugdanti specialiuosius transporto inžinerijos ir elektronikos inžinerijos studijų krypčių gebėjimus. Kolegijoje veikia modernios automobilių techninės priežiūros ir diagnostikos dirbtuvės. 2017 m. grupė šios programos studentų kartu su Automobilių techninio eksploatavimo programos studentais ir dėstytojais sukūrė sportinio automobilio LOTUS prototipą, 2018 m. sukurtas elektrinis kartingas, 2019 m. studentai pristatė savo projektuotą elektrinį motorolerį, o 2020 metais gali didžiuotis sukonstruotu elektriniu keturračiu dviračiu. Įgyti praktiniai įgūdžiai lemia ypač gerą absolventų įsidarbinamumą!

Studijose naudojama šiuolaikiška laboratorinė, techninė ir diagnostinė programinė įranga, puikiai įvertinta tarptautinių ekspertų. Programos absolventai dirba automobilių techninės priežiūros ir remonto įmonėse, techninių apžiūrų centruose.

Šiaulių valstybinė kolegija yra vienintelė aukštoji mokykla Šiaulių apskrityje, rengianti autotransporto elektronikos specialistus.

Pabaik Autotransporto elektronikos studijas Šiaulių valstybinėje kolegijoje ir tapsi kvalifikuotu specialistu, gebančiu:

  • diegti autotransporto priemonių elektroninių valdymo sistemų įrangą,
  • diagnozuoti, prižiūrėti ir remontuoti transporto priemonių elektronines ir mechatronines sistemas,
  • parinkti inovatyvias technologijas ir organizacines priemones.

Kolegija turi modernias automobilių techninės priežiūros ir diagnostikos dirbtuves, kuriose kiekvienais metais studentai konstruoja įvairias transporto priemones.

Ir tu norėtum savo rankomis sukurti automobilį?

Daugiau informacijos apie Autotransporto elektronikos programą rasi čia: https://bit.ly/AutotransportoElektronikaSVAKO.

Studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje gali būti derinamos su darbu. Kiekvienu konkrečiu atveju ieškoma individualių sprendimų.

Išsirink, kas tau patinka ir tinka!

Bendrasis priėmimas į Šiaulių valstybinę kolegiją jau vyksta! Stojantieji konsultuojami telefonu  8 615 97 114 arba el. paštu priemimas@svako.lt. Konsultacijoms kolegijoje būtina išankstinė registracija. Išsami informacija apie studijas Šiaulių valstybinėje kolegijoje skelbiama aukštosios mokyklos interneto svetainėje www.svako.lt.