Šiais metais Forume dalyvavo 165 moksleiviai ir beveik 40 mokytojų. Renginio dalyviai supažindinti su fakulteto studentų darbais: išmaniąja skaitmenine aukle, praturtintosios realybės taikymu, žaidimu su skraidykle, valdomu įrenginiu „Kinect“, išmaniųjų robotų valdymu naudojant įvairias valdymo sąsajas, pavyzdžiui, kompiuterį, įrenginį „Kinect“, mobiliuosius ir kitus įrenginius.

Apie galimybes dirbti IT srityje pranešimą skaitė įmonės „DevBridge“ viceprezidentas Viktoras Grušnys. Renginio metu mokytojai dalyvavo seminare „Išmaniosios technologijos mokymuisi ir studijoms“. Paaiškėjus konkurso rezultatams, Forumo ir keturių Lietuvos regionų: Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Žemaitijos, – konkursų laimėtojai apdovanoti Dr. J. P. Kazicko fondo piniginiais prizais ir Kauno technologijos universiteto diplomais bei specialiomis dovanomis.

IT taikymo konkurse 5-8 klausių moksleiviams pirmoji vieta paskirta Džiugui Praninskui iš Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos, antroji – Antanui Stepanauskui iš Bartninkų Jono Basanavičiaus vidurinės mokyklos.

Specialiomis KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos dovanomis apdovanoti trys aštuntokai: Nojus Šuopys iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos, Povilas Jurgionis iš Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos, Jokūbas Pelanskis iš Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos.

IT taikymo konkurse pirmoji vieta atiteko Ievai Paškauskaitei iš Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos, dvi antrosios vietos paskirtos Altautui Petroniui iš Anykščių Antano Vienuolio gimnazijos ir Vytautui Ubartui iš Telšių „Džiugo“ gimnazijos.

Dvi trečiąsias vietas iškovojo Edvinas Miliauskas iš Alytaus Jotvingių gimnazijos ir Pranas Grigaitis iš Radviliškio rajono Baisogalos gimnazijos. Multimedijos ir sukurtų programų konkursuose nepralenkiamas buvo Julius Jurgelėnas iš Marijampolės Marijonų gimnazijos. Antroji vieta paskirta Tomui Kučinskui iš Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos.

Specialus konkurso komisijos prizas įteiktas Beatričei Vaicekauskaitei iš Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos.

Programavimo konkursą laimėjo Alytaus Jotvingių gimnazijos moksleivis Justinas Stankevičius. Antrosiomis vietomis džiaugėsi Edgaras Liberis iš Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos ir Lukas Dapkus iš Šiaulių rajono Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos, Titas Skrebė iš Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos.

Penkios trečiosios vietos atiteko: Ringaudui Kalinauskui iš Kauno „Saulės“ gimnazijos, Matui Balčaičiui iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos, Sauliui Kazokui iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, Adomui Borutai iš Kauno Jėzuitų gimnazijos, Benediktas Nikolaičiukas iš Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos.

KTU Informatikos fakulteto inf.