Tarptautiškumas. XXI a. verslui bus būtini darbuotojai, gebantys bendradarbiauti daugiakultūrinėje aplinkoje, todėl jungtinė studijų programa „Kūrybiškumas ir verslo inovacijos“ bus vykdoma kartu su Porto Politechnikos institutu ir Estijos verslininkystės taikomųjų mokslų universitetu. Programos studentai antruosius studijų mokslo metus praleis Portugalijoje ir Estijoje. Geriausių studentų pragyvenimo išlaidos užsienyje bus remiamos Erasmus+ programos lėšomis. Studentams dėstys Lietuvos, Portugalijos, Estijos ir kitų šalių dėstytojai. Po trejų metų studijų absolventai gaus Vilniaus kolegijos profesinio bakalauro, Porto Politechnikos instituto Licenciado ir Estijos verslininkystės taikomųjų mokslų universiteto Higher Education in Applied Sciences diplomą. Pageidaujantys tęsti studijas, galės stoti į magistrantūrą Porte ir Taline be papildomų apribojimų.

Verslumas. XXI a. verslui gebėjimas kurti ir parduoti naujus produktus ir paslaugas drąsiausias svajones paverčiant bus svarbesnis nei gebėjimas išmokti praeities sėkmės istorijas. Kūrybiškumo ir verslo inovacijų studijos bus orientuotos į praktinių gebėjimų ugdymą, organizuojant studentų vizitus į veikiančias įmones, kurių metu studentai ieškos galimybių patobulinti realių įmonių aptarnavimą, produktų kokybę ir kt. Jau po pirmųjų studijų metų studentai įgis įprotį nuolat stebėti aplinką ir galvoti, ką galima padaryti geriau ir parduoti brangiau. 

Kūrybiškumas. XXI a. Europa su Kinijos pigia, gausia ir sparčiai tobulėjančia darbo jėga galės konkuruoti tik netikėtais sprendimais ir žaibišku jų įgyvendinimu. Kūrybiškumas ir verslo inovacijos – kol kas tai vienintelė bakalauro studijų programa pasaulyje, paremta Olborgo Universiteto „Creative Platform“ metodika, vis labiau populiarėjančia Danijoje ir Kinijoje.

Jungtinės studijų programos moduliai: Verslo analizė, Organizacijų vadyba, Inovatyvi asmenybė ir organizacija, Darnioji plėtra, Asmeninės įžvalgos ir tobulėjimas, Ekonomika ir verslo dokumentacija, Rinka ir pardavimas, Komunikacija, Verslus elgesys ir jo savybės, Kūrybiškumas, Praktika, Verslo modeliai ir evoliucinė strateginė plėtra, Žinių įgijimas, Laisvai pasirenkamieji moduliai (Kalbos: verslo anglų/vokiečių/rusų/prancūzų/italų/danų/ispanų/kinų, Lyderystė, Kokybės valdymas), Baigiamoji praktika, Baigiamasis darbas.

Karjeros galimybės?

Studijų programos absolventai taikydami „Creative Platform“ metodiką kurs ir plėtos naujus verslus, produktus bei paslaugas, gebės organizuoti įmonės darbuotojų kūrybišką grupinį darbą.

Susidomėjusiems daugiau informacijos suteiks jungtinės studijų programos koordinatorė lekt. Nida Mačerauskienė (el. p. n.macerauskiene@vvf.viko.lt).

„Creative Platform“ metodikos autoriai: dr. Ch. Byrge ir dr. F. Hertel kartu su specialius kūrybiškumo ugdymo mokymus baigusiais Vilniaus kolegijos, Porto Politechnikos instituto ir Estijos verslininkystės taikomųjų mokslų universiteto dėstytojais.

Jungtinė studijų programa parengta, įgyvendinant Europos socialinio fondo remiamą projektą „Kūrybiškos įmonės jungtinės studijų programos parengimas ir įgyvendinimas Vilniaus kolegijos studijų sistemos tarptautiškumui padidinti“ Nr. VP1-2.2-ŠMM-07-K-02-078.