Šiek tiek gairių pateikia bendrovė „Mars Lietuva“, studentus vasaros ir žiemos praktikoms priimanti nuo 2010 m.

Maistą gyvūnams Gargžduose gaminančioje bendrovėje „Mars Lietuva“ praktiką kasmet atlieka apie 10-15 studentų, dažniausiai pasirinkusių inžinerinės krypties specialybių studijas. Šią vasarą bendrovėje praktikuojasi dešimt studentų iš Kauno technologijos universiteto, VILNIUS TECH, vienos studentės įmonė sulaukė iš Olandijos Tilburgo universiteto. 

„Abipusė vertė, kurią įmonei teikia glaudus ryšys su aukštųjų mokyklų auklėtiniais, nusakoma paprastai: praktika studentams leidžia akademines žinias pritaikyti bendrovės realybėje ir taip pakloti pagrindus profesinei karjerai, o įmonė per praktikas užsiaugina naujų specialistų. Tačiau kad įmonė ir praktikantai rastų vieni kitus, reikia įdėti nemažai pastangų. Mūsų bendrovė nuolat aktyviai dalyvauja aukštųjų mokyklų rengiamose karjeros dienose, remia konkursus, kurių tikslas – skatinti jaunuosius talentus. Ir patys kiekvieną pavasarį rengiame vidinę įmonės karjeros dieną, kurios metu studentai ir Klaipėdos rajono gimnazistai turi progą susipažinti, kaip atrodo procesai ir darbas įmonėje“, - pasakoja „Mars Lietuva“ personalo skyriaus vadovė Viktorija Kriščiūnaitė. 

Atvirumas jauniesiems specialistams – svarbi įmonės organizacinės kultūros dalis

„Studentai įneša šviežumo ir skatina pasitempti jau kurį laiką įmonėje dirbančius specialistus, tampančius praktikantų mentoriais. Visų pirma praktika – tai teorinių žinių pritaikymas darbinėje aplinkoje, tačiau mūsų įmonė daug dėmesio skiria ir lyderystės, komandos formavimo veikloms bei užduotims. Suteikiame galimybę prisidėti prie tarptautinių projektinių komandų bei mokymų. Praktikantai įsitraukia į įmonės renginius bei savanorystės iniciatyvas. Žinoma, patrauklumo studentams suteikia ir tai, kad praktika „Mars Lietuva“ – apmokama, o praktikantams, atvykusiems ne iš Klaipėdos regiono, suteikiame apgyvendinimą“, – sako V. Kriščiūnaitė. 

Studentai, besikreipiantys dėl praktikos, taip pat turi įdėti pastangų ir įvardyti savo tikslius lūkesčius – norinčiųjų būna daugiau nei praktikos vietų, todėl vyksta atrankos. Pavyzdžiui, šiemet į „Mars Lietuva“ dėl praktikos kreipėsi daugiau nei 30 studentų, o praktikos vietų buvo dešimt. 

„Atrankose dalyvauja skyriaus ar padalinio, kuriame praktiką ketina atlikti studentas, vadovas ir personalo skyriaus atstovai. Mūsų tikslas – išgirsti studentų lūkesčius ir išsakyti savuosius. Tik taip praktika tampa sėkminga, efektyvi ir naudinga abiem pusėms“, - pažymi „Mars Lietuva“ personalo skyriaus vadovė.

2010-2024 m. „Mars Lietuva“ vasaros ir žiemos praktiką atliko 157 studentai – kai kurie iš jų įmonėje praktikavosi ne vieną kartą. Per šį laikotarpį bendrovėje liko dirbti 28 jaunieji specialistai, iš jų 15 buvo įdarbinti technikos skyriaus automatikos, mechanikos ir energetikos padaliniuose. Dauguma studentų į praktiką „Mars Lietuva“ atvyksta iš Kauno technologijos universiteto, VILNIUS TECH, nedidelė dalis – iš kolegijų ir užsienio aukštųjų mokyklų bei Klaipėdos universiteto.

„Mars Lietuva“ vasaros praktikai kviečia 2-4 kurso inžinerinių specialybių studentus, vasaros praktikos trukmė – apie du mėnesiai. Dauguma šiųmečių vasaros praktikantų „išsibarstė“ per įmonės Technikos skyriaus mechanikos, automatikos ir energetikos padalinius, taip pat keletas praktikuojasi Kokybės ir technologijos, Gamybos, Nuolatinio tobulinimo, Gamybos planavimo ir tiekimo skyriuose. Baigiamųjų kursų studentai kviečiami ir žiemos praktikai, kuri prasideda vasario pabaigoje ir tęsiasi iki balandžio. 

___________________________________________________________________________________________

Visos 2024 m. bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas datos.

Šiame puslapyje - konkursinio balo skaičiuoklė.

Priėmimo tvarka į universitetus ir kolegijas, konkursai, visos visos specialybės - žurnale KUR STOTI 2024! Jį galite įsigyti visuose prekybos centruose, spaudos kioskuose ir užsisakyti internetu.