Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Klauskite visko apie MRU

Laura
Sveiki, iškilo toks klausimas, kodėl pabaigus teisės ir kriminalistikos studijas ir perėjus 6 savaičių kursus LPM bus įgijamas 1 grandies pareigūno laipsnis, kai teisės ir policijos veiklos studentai turi beveik identišką programą kaip kriminalistai, tuo labiau kriminalistikos mokslai yra susiję su policijos darbu, taip pat, praktiką galima rinktis tokią pačią kaip ir policijos veiklos studentai ar nemanot, kad tai yra diskriminacija? Ar nėra planuojama kažką keisti ir tartis šiuo klausimu?
Amelija
Sveiki, koks turi būti bendras vidurkis ar atskiri vidurkiai, norint neprarasti nemokamos vietos? Ačiū.
MRU konsultacijos
Amelija rašė: Sveiki, koks turi būti bendras vidurkis ar atskiri vidurkiai, norint neprarasti nemokamos vietos? Ačiū.
Sveiki, apie rotacijos principus reikėtų teirautis pas fakulteto vadybibninką. Studentas, kurio pirmosios pakopos ir vientisosios studijos yra valstybės finansuojamos, pasibaigus semestrui išlaiko valstybės finansavimą studijoms, jeigu jo studijų pasiekimai atitinka Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatyme nustatytus gerai besimokančio studento studijų pasiekimų kriterijus, tai yra, jeigu jis neturi akademinių skolų, yra įvykdęs visus studijų programai vertinamuoju laikotarpiu keliamus reikalavimus ir yra pasiekęs puikų (10-9) arba tipinį (8-7) studijų pasiekimų lygmenį. Studentas, kuris turi akademinių skolų arba kurio studijų pasiekimai atitinka slenkstinį (6 ir mažiau) lygmenį, netenka valstybės finansavimo studijoms.
Paulina
Ar ateinančias metais bus ištęstinės teisės ir muitinės veiklos studijos ? Norėčiau išsilaikyti skolas ir studijuoti toliau tik jau ištęstinėse studijose :) Ačiū už atsakymą.
Monika
Sveiki, turiu bakalauro diploma ir noreciau studijuoti dar vieną bakalaurą, ar pas jus yra studijos turintiems jau universiteto diplomą, kitur vadinamos sutrumpintos studijos ir pns?
Ramunė
Laba diena, noriu pasiteirauti. Šiuo metu studijuoju VF magistro ištęstinėse studijose ir sesijos metu neišlaikiau vieno dalyko egzamino, į perlaikymą atvykti taip pat neturėjau galimybės ir ko gero iki semestro pabaigos nepavyks to padaryti. Ar aš prarasiu VF? Ačiū.
Diana
Sveiki. Esu pabaigus tarptautinį verslą vilniaus kolegijoje. Norėčiau stoti į viešųjų pirkimų teisės magistrą. Įdomu, ar pavyktų įstoti pabaigus papildomas teisės studijas ar ne ?
Grėte
Sveiki, jeigu likau 1 kurse kartoti kurso, ar galiu kartoti 1 kursa ir buti 2 kurso klausytoja? Ar uz klausytoja reiks moketi tai pat pilna studijų kaina?
Eglė
Sveiki, baiginėju teisės kryptį ir įgysiu Teisės profesinį bakalaurą. Noriu toliau stoti į MRU 2 pakopos studijas magistrą ikiteisminį. Kiek man dalykų reikės išklausyti ir kiek kainuos, kad galėčiau įstoti į magsitro studijas ?
MRU konsultacijos
Paulina rašė: Ar ateinančias metais bus ištęstinės teisės ir muitinės veiklos studijos ? Norėčiau išsilaikyti skolas ir studijuoti toliau tik jau ištęstinėse studijose :) Ačiū už atsakymą.
Sveiki, šiais metais priėmimo į ištęstines teisės ir muitinės veiklos studijas neorganizuosiem. Siūlome pretenduoti į teisės ištęstines studijas ir tada tartis su Teisės mokykla apie užskaitymus ir perjkėlimą į aukštesnį kursą.
MRU konsultacijos
Monika rašė: Sveiki, turiu bakalauro diploma ir noreciau studijuoti dar vieną bakalaurą, ar pas jus yra studijos turintiems jau universiteto diplomą, kitur vadinamos sutrumpintos studijos ir pns?
Sveiki, sutrumpintų studijų turintiems aukštąjį išsilavinimą neturime. Stojama bendra tvarka, tada gali būti užskaityti kitoje aukštojoje mokykloje studijuoti dalykai ir prieklausomai nuo užskaitytų dalykų perkialema į aukštesnį kursą.
MRU konsultacijos
Ramunė rašė: Laba diena, noriu pasiteirauti. Šiuo metu studijuoju VF magistro ištęstinėse studijose ir sesijos metu neišlaikiau vieno dalyko egzamino, į perlaikymą atvykti taip pat neturėjau galimybės ir ko gero iki semestro pabaigos nepavyks to padaryti. Ar aš prarasiu VF? Ačiū.
Jums reikia kreiptis pas savo studijų vadybininką, kur konkrečiai paaiškins Jūsų situaciją.
MRU konsultacijos
Diana rašė: Sveiki. Esu pabaigus tarptautinį verslą vilniaus kolegijoje. Norėčiau stoti į viešųjų pirkimų teisės magistrą. Įdomu, ar pavyktų įstoti pabaigus papildomas teisės studijas ar ne ?
Sveiki, negalite prtenduoti į šią programą, nes reikia turėti teisės profesinio bakalauro laipsnį ir dar baigti papildomąsias teisės krypties studijas.
MRU konsultacijos
Grėte rašė: Sveiki, jeigu likau 1 kurse kartoti kurso, ar galiu kartoti 1 kursa ir buti 2 kurso klausytoja? Ar uz klausytoja reiks moketi tai pat pilna studijų kaina?
Sveiki, teisės aktai tam neprieštarauja, bet apie tokį variantą siūlome kreiptis pas savo studijų vadybininką.
MRU konsultacijos
Eglė rašė: Sveiki, baiginėju teisės kryptį ir įgysiu Teisės profesinį bakalaurą. Noriu toliau stoti į MRU 2 pakopos studijas magistrą ikiteisminį. Kiek man dalykų reikės išklausyti ir kiek kainuos, kad galėčiau įstoti į magsitro studijas ?
Sveiki, Daug priklauso nuo to ką ketinate daryti toliau: ar užsiimti teisininko karjera Lietuvoje ar norite įgyti tik teisės magistro laipsnį be teisės bakalauro laipsnio? 1. Lietuvoje pretenduojant į tam tikras teisės krypties pareigas (teisėjai, advokatai, notarai ir t.t.) reikalingas teisės bakalauro ir teisės magistro laipsnis. Tada studijas reikėtų pradėti nuo bakalauro studijų (iki 5 metų ištęstines). Sutampančius dalykus pagal turinį ir kreditų skaičių galima būtų užsiskaityti (išskyrus teisinius). Į pirmą kursą galite pretenduoti per Bendrąjį priėmimą. Priėmimo tvarkas rasite https://www.mruni.eu/priemimo-taisykles-bakalauro-studijos/kaip-stoti/ 2. Galite siekti ir teisės magistro laipsnio. Prieš studijuojant kai kurių teisės programų magistrantūroje reikia baigti vienerių metų teisės papildomąsias studijas ir tada pretenduoti į magistrantūros studijas. Papildomosiose studijose studijuojama savo lėšomis, studento statusas nesuteikiamas. Semestro kaina yra apie 1200 Eur. Papildomas studijos vyksta ištęstine studijų forma. Baigus papildomas studijas bakalauro laipsnis nesuteikiamas. Galėsite pretenduoti į kai kurių teisės krypties magistrantūros programų valstybės finansuojamas vietas. Priėmimo tvarką į papildomąsias studijas rasite https://www.mruni.eu/priemimas-i-papildomasias-studijas/
Eglė
Sakote be teisės bakalauro laipsnio tai aš jį turėsiu tai man tada aktualu studijos kur bus magistro. Tik pirma reikia išlyginamasias 1 metu turėti taip ?
MRU konsultacijos
Eglė rašė: Sakote be teisės bakalauro laipsnio tai aš jį turėsiu tai man tada aktualu studijos kur bus magistro. Tik pirma reikia išlyginamasias 1 metu turėti taip ?
Sveiki, prieš pretenduojant į kai kurių programų teisės magistrantūrą reikės baigti vienerių metų teisės krrypties papildomąsias studijas. Priėmimas birželio mėn.
kla
Sveiki, ar sustabdžius islyginamasias studijas vieneriems metams, galima studijas stabdyti vėl pakartotinai. O galbūt yra kitokios galimybės tęsti studijas po kurio laiko ar pakartotinai susistabdžius studijas/pasiemus akademines studijas? Ačiū.
Monika
Sveiki, mokykla baigiau 2018 metais, niekur nestojau mokytis. Tais jeigu bandysiu stoti siais metais, kodel man bus taikomas konkursinis balas 2024 metu, o ne tu metu reikalavimai kuriais baigiau mokykla?
MRU konsultacijos
Monika rašė: Sveiki, mokykla baigiau 2018 metais, niekur nestojau mokytis. Tais jeigu bandysiu stoti siais metais, kodel man bus taikomas konkursinis balas 2024 metu, o ne tu metu reikalavimai kuriais baigiau mokykla?
Sveiki, vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymo 59 straipsniu aukštoji mokykla pati nustato minimalų slenkstinį balą kiekvienais metais iki birželio 1 d. 2024 m. yra nustatytas minimalus slenkstinis balas 5.0.

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]