Į Kolegiją atvedė noras tobulėti

Daiva dirba sekretore Marijampolės meno mokykloje.  40 metų amžiaus moteris yra įgijusi sekretorės kvalifikaciją Marijampolės profesinio rengimo centre. Kaip vieną iš pagrindinių priežasčių kodėl nusprendė studijuoti Marijampolės  kolegijoje įvardijo norą tobulėti ir įgyti naujų žinių. Pašnekovė neslepia, kad apsispręsti padėjo ir tai, kad galėjo mokytis valstybės finansuojamoje studijų vietoje. Studentė gavo 1 papildomą balą, nes yra baigusi tos pačios krypties profesinio mokymo studijas bei turi darbinės patirties pagal įgytą profesiją.

Visgi, Marijampolės kolegijos priėmimo tarnyba pastebi, kad 2018 metų priėmime  kolegijose liko neužimtos apie 4,5 tūkst. Valstybės finansuojamų studijų vietų, t. y. apie pusė visų tais metais kolegijoms skirtų valstybės finansuojamų studijų vietų.

Nustebino karjeros galimybės

Daugiau nei 10 metų sekretorės darbą dirbanti Daiva sako nustebusi kai sužinojo apie ypač plačias karjeros galimybes baigus Įmonių ir įstaigų administravimo studijas. Absolventai gali dirbti biuro administratoriais, personalo skyriaus specialistais, vadovo padėjėjais ir užimti kitas pareigas įvairiose verslo, mokslo, švietimo ir kultūros įstaigose bei visuomeninėse organizacijose. Praktinę patirtį jau sukaupusi studentė atrado ir naujų studijų dalykų, vienas tokių – buhalterinė apskaita. Anot studentės, pravertė išplėsti ir atnaujinti jau turėtas žinias, ypač įdomu buvo mokytis anglų ir rusų kalbų, informacinių sistemų bei dokumentų valdymo studijų dalykų.

Besidomintiems verslo ir viešosios vadybos mokslais Marijampolės kolegija siūlo rinkis net iš keturių šios krypties studijų programų: Buhalterinės apskaitos, Įmonių ir įstaigų administravimo, Kultūros ir sporto vadybos, Sveikatingumo ir grožio verslo.

Praktinės patirties dar neturintys studentai jos pasisems studijų Marijampolės kolegijoje metu. Marijampolės kolegijos studentai praktinius įgūdžius gali tobulini įvairiose privataus verslo, viešojo sektoriaus ir kitose įmonėse ar įstaigose. Taip pat studentai vis dažniau pasinaudoja galimybe Erasmus+ praktiką atlikti užsienyje.

Patogi mokymosi aplinka

Pašnekovė teigia, kad paskaitas lanko noriai, nes dėstytojai draugiški ir paslaugūs, o mokytis įdomu. Daiva taip pat dažnai užsuka į kolegijos biblioteką, kur randa visus reikalingus mokymosi išteklius. Studijas palengvina virtualioje mokymosi aplinkoje talpinama paskaitų medžiaga, kuri yra ypač išsami ir su visais reikiamais paaiškinimais. Moters nuomone, studentams Marijampolės kolegijoje sudarytos geros sąlygos, įrengtos laisvalaikio, sporto erdvės, veikia valgykla ir bendrabutis.

Keisti darbo neplanuoja

Studentė atskleidė, kad artimiausiu metu konkrečių planų dėl savo karjeros neturi ir esamo darbo keisti neplanuoja. Priešingai, tikisi, kad įgytos žinios leis dar geriau atlikti einamas pareigas. Tačiau, moters nuomone, ateityje prireikus ieškoti naujo darbo studijos kolegijoje ir aukštojo mokslo diplomas neabejotinai pasitarnaus.

Primename, kad tiesioginis priėmimas į valstybės nefinansuojamas studijų vietas Marijampolės kolegijoje vyksta nuo kovo 1d. Daugiau informacijos: www.marko.lt

Marijampolės kolegijos informacija