Seniai supratome, kad norint paruošti gerą specialistą, kuris sėkmingai įsidarbins po studijų, neužtenka vien atsižvelgti į verslo poreikius. Žengėme dar toliau, numatydami ateities darbo rinkos poreikius – iš pagrindų atnaujinome Automobilių techninio eksploatavimo programą. Nuo šiol ji apims hibridinius ir elektrinius automobilius, o studentams planuojama sudaryti galimybę patiems kurti ir tobulinti hibridinį automobilį, kadangi tikimasi, kad jau 2025 m. hibridiniai automobiliai nukonkuruos dyzelinius. Kol kas hibridinius ir elektrinius automobilius galinčių aptarnauti specialistų stinga, o autoservisai, bent jau regionuose, nėra pasiruošę artėjančiai automobilių pramonės revoliucijai.   

Atnaujinome ir kitas studijų programas. Baigę Verslo valdymo studijų programą, gebėsite ne tik sėkmingai identifikuoti nišą naujam ar sėkmingai plėtoti jau pradėtą verslą, bet ir įgysite profesinės srities anglų kalbos žinių. Žemės ūkio technologijų studijų programa subalansuota besidomintiems ūkine veikla ir kaimo reikalais, ekologine žemdirbyste, maisto technologijomis, miškininkyste ir begale kitų dalykų. Socialinis darbas – viena populiariausių studijų programų mūsų kolegijoje. Esame vienintelė kolegija visoje Lietuvoje Socialinio darbo studijų programoje tarp pagrindinių studijų dalykų įtraukusi Neįgaliųjų inkliuziją ir lietuvių gestų kalbą!

Besikeičianti valgymo kultūra ir didėjantis gyvenimo tempas nulėmė viešojo maitinimo specialistų trūkumą, todėl nuolat atnaujiname ir Viešojo maitinimo studijų programą. Šiais metais studijų dalykus apjungėme į bendrą Profesinės komunikacijos modulį bei įtraukėme naują – Patiekalų puošybos studijų dalyką. Kultūros ir sporto vadyba - vienintelė tokio turinio studijų programa Lietuvoje. Studijuojant galima rinktis net iš trijų specializacijų.

Siekdami patenkinti universalaus ateities darbuotojo poreikį išplėtėme Įmonių ir įstaigų administravimo studijų programos ribas. Nuo šiol absolventai gebės tvarkyti dokumentų archyvus, turės strateginio valdymo žinių, mokės bent dvi užsienio kalbas, galės vesti individualių įmonių apskaitą.

Informacinių sistemų technologijų studijų programą turėtų rinktis tie, kuriems kompiuteriai ir informacinės technologijos yra daugiau nei vien tik žaidimai ir laisvalaikis. Šias studijas, kaip ir Verslo valdymo studijų programą galima rinktis ir anglų kalba, taip pat greitu metu planuojame pasiūlyti studijas nuotoliniu būdu, visa studijų medžiaga jau dabar yra patalpinta virtualioje mokymosi aplinkoje. 

Sveikatingumo ir grožio verslo studijų programa – susidomėjusiems sparčiai besiplečiančia sveikatingumo ir grožio paslaugų sritimi. Lietuvoje juntamas sveikatingumo įstaigų renesansas, taip pat susiduriama su visuomenės senėjimu, todėl ir reabilitacinių sveikatingumo paslaugų paklausa nuolat auga.

Buhalterinės apskaitos studijų programoje rengiame specialistus gebančius tvarkyti finansinę apskaitą, analizuoti ūkio finansinę būklę, rezultatus ir mokančius atlikti kitus ekonominio ar finansinio pobūdžio darbus. Turintiems panašaus darbo patirties siūlome užskaityti savo neformaliu būdu įgytas kompetencijas, sutaupant laiko ir pinigų įgyjant aukštojo mokslo diplomą.

Planuojančius dirbti transporto ir logistikos srityje kviečiame studijuoti Sausumos transporto logistikos technologijų studijų programą. Kartu siūlome rinktis ir gretutines vadybos studijas – įgysite šiam darbui reikiamų žinių, o darbdaviai tiesiog negalės atsispirti Jūsų kandidatūrai!

Tai dar ne visos Marijampolės kolegijoje vykdomos studijų programos. Daugiau informacijos www.marko.lt