Studijų programa vykdoma ištęstine forma, gaunant valstybės finansuojamą vietą ar studijuojant už savo lėšas.

Vienų mokslo metų studijų kaina 1159 eurų. Mokėjimas už studijas vyksta dalimis.  Baigus kitas aukštąsias, kai kurie dalykai yra užskaitomi, tuo būdu studijų kaina sumažėja.

Norintys studijuoti šią programą kolegijose, dailės stojamąjį, - tapyba ir kompozicija, egzaminą, laiko centralizuotai, Kaune, visi vienu metu, pasirenkant nurodytą laiką.

(Registruojantis reikia būtinai nurodyti, kad studijuoti norite Marijampolės kolegijoje, net jei ir nuorodos apie studijų formą nebus).

Stojamasis egzaminas vyks 2016 m. liepos 1, 2 dienomis, Kauno kolegijoje, A. Mackevičiaus 27 d.,  egzaminas prasideda 10 val.

Paskutiniame papildomame priėmimo į kolegiją etape, studijuoti priimama už savo lėšas - Priėmimo vykdymas tik į Marijampolės kolegiją ir tik į mokamas vietas, stojamojo egzamino laikyti nereikia. (Žr. Priėmimo į MK taisykles)

Koleginių  studijų programa, Įvaizdžio stilistas, domisi ne tik vidurines bei profesines baigę absolventai, bet ir žmones dirbantys grožio pramonėje, neturintys aukštojo išsilavinimo.

Studijų programos apimtį sudaro 180 ECTS kreditų, trunka 4 metus, vykdoma ištęstine studijų forma. Privalomas vidurinis stojančiojo išsilavinimas.

Asmenys, baigę šią studijų programą, kompetentingai dirbs: valstybinėse įstaigose, įmonėse, organizacijose, privačiam versle ir individualiai, patarėjais, konsultantais, įmonės ir jos darbuotojų įvaizdžio kūrėjais, stilistais su įvairaus amžiaus žmonėmis, kurs savo verslą.

Būsimieji įvaizdžio stilistai studijuos: užsienio kalbą, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą, teisės pagrindus, žmonių saugą, psichologiją, kultūros sociologiją, meno pažinimą, piešimą ir mados piešinį, kompoziciją ir spalvotyrą, dizaino pagrindus, mados istoriją, meno filosofiją ir estetiką,  informacines technologijos ir kompiuterinę grafiką, fotografiją ir medijos meną, reklamos technologijas ir pristatymo meną, šukuosenų dizainą, makiažą ir grimą, aprangos projektavimą, verslo ekonomiką ir paslaugų marketingą, socialinius vaidmenis ir darbą su klientu, garderobo formavimo, protokolo ir etiketo pagrindus, aksesuarus ir madą, vadybos pagrindų, renginių ir meninių projektų, tautinio kostiumo ir etnokultūros, ritmikos ir judesio plastikos, kitus laisvai pasirenkamus dalykus.

Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Išsilavinimo dokumentas, kurį gaus asmuo yra dailės profesinio bakalauro diplomas. Baigus įvaizdžio stilisto studijų programą mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo dailės studijų krypties dailės studijų krypties magistrantūros programas, prieš tai, esant reikalui, įvykdžius išlyginamųjų pirmos pakopos universitetinio lygio studijų programos reikalavimus. Studijų programa skelbiama LAMA BPO (www.lamabpo.lt ) ir Marijampolės kolegijos (www.marko.lt) internetinėse svetainėse. Informacija teikiama 8 682 50546, n.vasyliene@gmail.com

Kviečiame studijuoti, pas mus labai smagu !

Nijolė Vasylienė

Marijampolės kolegijos lektorė,

Įvaizdžio stilistas studijų programos

komiteto pirmininkė