Didžiausią programos dalį sudaro specialieji profesiniai dalykai ir praktikos. Studentai galės pasirinkti  kai kuriuos dalykus pagal pomėgį ar interesą: sodininkystė,  miškininkystė, arklininkystė,  paukštininkystė, kaimo turizmas. Galės laisvai rinktis bendrojo aukštojo lavinimo dalykus.

Programos tikslas: parengti žemės ūkio technologus, kurie gebėtų projektuoti, organizuoti ir vadovauti žemės ūkio produkcijos gamybos technologiniams procesams, taikydami naujausias intensyvias technologijas bei laikydamiesi aplinkos apsaugos reikalavimų.

Išsilavinimo reikalavimai stojantiesiems: vidurinis išsilavinimas.

Studijų turinys:

Bendrojo aukštojo lavinimo dalykai: užsienio kalba, laisvai pasirenkami dalykai: sociologija, psichologija, etika, etnokultūra, užsienio kalba antroji.

Studijų pagrindų dalykai: informacinės technologijos; specialybės kalba ir raštvedyba; taikomoji matematika; gyvulių anatomija ir fiziologija; botanika ir augalų fiziologija; bendroji gyvulininkystė; žemdirbystės pagrindai; aplinkos apsauga; agrarinė politika; žemės ūkio verslo organizavimas; žemės ūkio įmonių ekonomika; buhalterinė apskaita ir finansai; darbų civilinė sauga; teisė.

Studentams ypatingą reikšmę šakų pasirinkimas, sudarantis galimybę formuoti savo technologinės  veiklos profilį, pasirenkant baigiamojo darbo kryptį pagal savo polinkius, galimybes, karjeros interesus bei asmenines ambicijas.

Mes siūlome visiškai naują, labai perspektyvią žemės ūkio komercijos šaką. Ją pasirinkę, studentai mokysis komercinių dalykų: prekių mokslo, žemės ūkio verslo logistikos, žemės ūkio marketingo.

Baigę šią šaką, studentai galės dirbti  prekybos įmonėse, prekiaujančiose žemės ūkio technika, pašarais, įrengimais ir žemės ūkio produkcija.

Programos šakos:

Šakos dalykai (gyvulininkystės produktų gamybos technologija): Pieno ir jos produktų gamybos technologija; Mėsos ir jos produktų  gamybos technologija; Veiklos planas.

Šakos dalykai (ekologinė žemdirbystė): Ekologinė augalininkystė; Ekologinė gyvulininkystė ir bitininkystė; Veiklos planas.

Šakos dalykai (žemės ūkio komercija): Prekių mokslas; Žemės ūkio verslo logistika; Žemės ūkio marketingas.

Studijų procese vykdomos praktikos: technologinė, šakos ir baigiamoji. Profesinės veiklos praktikos atliekamos realiomis darbo sąlygomis. Jų metu studentai įgytas teorines žinias pritaiko praktikoje, gilina bendravimo, darbo organizavimo įgūdžius, išmoksta organizuoti technologinį procesą.  Praktikų atlikimui sudaromos sutartys su ūkininkų ūkiais ir įvairiomis bendrovėmis, įmonėmis. Žemės ūkio technologijos studentai turi galimybę atlikti praktiką, mokytis ir tęsti studijas Vokietijos Anhalto aukštojoje žemės ūkio mokykloje. Taip pat yra reali galimybė atostogų metu padirbėti ES valstybių žemės ūkyje.

Studijų pabaiga: baigiamasis darbas.

Žemės ūkio technologija  pasižymi universalumu: absolventai sėkmingai įsidarbina įvairiose srityse.

Žemės ūkio technologai gali: vadovauti žemės ūkio produkcijos gamybai, sandėliavimui ir realizacijai, organizuoti verslo įmonės (padalinio) veiklą. Įgijęs koleginį išsilavinimą, žemės ūkio technologas gebės analizuoti technologinę dokumentaciją, vertinti žemės ūkio produkcijos gamybos technologijas, planuoti, organizuoti ir vadovauti žemės ūkio produkcijos gamybos, sandėliavimo ir realizavimo darbams. Jis gebės naudotis technologine literatūra, taikomosiomis informacinėmis programomis, bendrauti bent viena užsienio kalba; turės teisės, vadybos, rinkodaros ir aplinkosaugos žinių; atsakys už technologinių reglamentų reikalavimų vykdymą, saugaus darbo organizavimą bei atliktų darbų kokybę; mokės bendrauti ir bendradarbiauti su pavaldiniais ir aukštesniųjų institucijų darbuotojais bei verslo partneriais. Žemės ūkio technologas galės analizuoti žemės ūkio produktų gamybos technologijas, žemės ūkio produktų rinką, apskaičiuoti gamybos kaštus, parengti įmonės (padalinio) verslo bei ūkinės veiklos planus, analizuoti ekonominę verslo aplinką ir kurti savo verslą.

Dalis absolventų sėkmingai įsidarbino žemės ūkyje ar perdirbamoje žemės ūkio pramonėje. Kai kurie išvyko dirbti ES žemės ūkyje. Norėčiau paminėti keletą įmonių, kurios sėkmingai įdarbino mūsų absolventus: tai Arvi Kalakutai, Arvi pašarai, Kalvarijos bekonas, skerdyklos: Lavrida, Čečeta, pieno perdirbimo įmonės: Pieno konservai. Yra sėkmingai dirbančių Danijos ir Vokietijos kiaulių ūkiuose.

Visus, kurie susidomėjo šia specialybe, kviečiame stoti ir mokytis. Ypatingai norime pakviesti ūkininkaujančius ar ūkininkų vaikus.

Tiems, kurie galvoja, kad įgijus šią specialybę reikės dirbti ir gyventi tik kaime, norime pasakyti, kad galima įsidarbinti ir mieste: pieno ir mėsos perdirbimo įmonėse, pašarų gamybos įmonėse, konsultacinėse firmose, o įgijus žemės ūkio komercijos šaką -  bet kurioje prekybos įmonėje, susijusioje su žemės ūkio tiekimu.