Pirmąją dieną Marijampolės kolegijos direktorės pavaduotojas, STEAM centro Mechatronikos / IT laboratorijos metodininkas Marius Žitkus, Edukologijos ir socialinio darbo fakulteto prodekanė, Projektinės veiklos ir tarptautinių studijų partnerystės skyriaus vadovė Odeta Gluoksnytė, Projektinės veiklos ir tarptautinių studijų partnerystės skyriaus vadybininkai Darius Nemura ir Vilijus Doilidovas pristatė tarptautiniams svečiams aukštosios mokyklos studijų bazę, vienintelę Baltijos šalyse interaktyvią video studiją, įvairias inovatyvias priemones bei įrangą ir supažindino su būsimomis šio projekto laikotarpio veiklomis.
Vėliau vyko tarptautinių kolegų prisistatymai, kuriuose pasiskirstę į skirtingas komandas ir darydami koliažus, atsakinėjo į užduotis apie PBL. Antroje dienos pusėje O. Gluoksnytė, D. Nemura ir V. Doilidovas vedė teorinį seminarą, kurio metu gvildeno temą „What is Project-Based Learning?“ (liet. Kas yra projektinis mokymas?) anglų kalba.
Džiaugiamės nuolatos vykstančiais, ne vieną Europos šalį apimančiais, Erasmus+ projektais, kurie leidžia tiek aukštosios mokyklos, tiek STEAM centro atstovams stiprinti savo sričių kompetencijas, semtis tarptautinės patirties ir dalintis turima sava.

Daugiau apie STEAM centrą: https://marko.lt/marijampoles-regiono-steam-centras/

Marijampolės kolegijos informacija