Parodą sudarė apie 400 įvairiausio laikotarpio, skirtingų prekinių ženklų bei formų kvepalų buteliukų. Studentės paklausus kokia gali būti bendra kolekcijos suma – atsakymo ji nerado, nes dalis yra įsigyta pačios, dalis padovanota draugų, pažįstamų.

Renginį pradėjo pati Laura trumpai pristatydama savo pomėgį bei iš kur jis atsirado. Parodos pristatymą tęsė Sveikatingumo ir grožio verslo dėstytoja Ilona Grybauskienė papasakodama apie mados ir, pasirodo, kvepalų ikoną Coco Chanel, jos pirmuosius sukurtus kvepalus Nr. 5. Šiuos kvepalus per vieną iš penkių žmogaus pojūčių – uoslę, pažinti galėjo kiekvienas dalyvis.

Viso renginio metu, kolekcijos turėtoja kvietė susirinkusius pasinerti į kvepalų karalystę atrandant įvairiausias jos kvapų skleidžiamas natas ir jas užuosti. Tad per kvapų pasaulį kolegijos bendruomenei buvo pristata bei leista pažinti kvepalų atsiradimo ir gamybos istoriją. Taip pat kai kurie kolegijos bendruomenės nariai jungėsi į skirtingų kvepalų pristatymą pasakodami apie savo pažintį su kvepalais ir mėgstamiausius kvapus. Buvo įdomu bei linksma stebėti kiekvieno susirinkusio reakcijas į tam tikrų kvepalų kvapą, girdėti skardų juoką, diskusijas apie palikusį įspūdį.

Dėkojame Laurai, sukūrusiai išskirtinį renginį, kuris ne tik suartino bendruomenę besidalijant savo patirtimi kvepalų pasaulyje, bet ir leidusiai dar kartą įsitikinti kokios išskirtinės asmenybės studijuoja bei dirba kolegijoje. Didžiuojamės studente, kolege nustebinusia visą aukštosios mokyklos bendruomenę savo išskirtiniu pomėgiu bei sukaupta kvepalų kolekcija. Džiaugiamės galėję pabūti neįprastoje, kvapų apsuptoje aplinkoje. Po renginio visiems išsiskirsčius netilo pokalbiai apie kvepalus savo kabinetuose, auditorijose, o aukštojoje mokykloje dar ilgai sklido jų aromatas…

Daugiau apie renginį

Marijampolės kolegijos informacija