Naują gyvenimo puslapį atversti kolegijos bendruomenė išlydėjo, pagal savo sritį studijavusius ištęstinių ir savo profesinio kelio ieškančius nuolatinių studijų, Verslo anglų kalbos, Vaikystės pedagogikos, Socialinio darbo, Teisės, Transporto logistikos technologijų, Automobilių techninio eksploatavimo, Įmonių ir įstaigų administravimo, Informacinių sistemų technologijų, Buhalterinės apskaitos studijų programų absolventus.

Diplomų įteikimo šventė prasidėjo nuo jubiliejinės fotosesijos – skaičiaus 20 fotografijos, sudarytos iš kolegijos absolventų. Taip pat diplomantai, kolegijos bendruomenės nariai ir svečiai galėjo įsiamžinti prie 20-mečio foto rėmelio, kuriame pagrindinis akcentas – specialiai šiems metams sukurtas aukštosios mokyklos logotipas.

Oficialioji šventės dalis vyko kolegijos iškilmių salėje, į kurią rinkosi absolventai ir juos pasveikinti atvykę kolegijos bendruomenės nariai (dėstytojai, administracijos atstovai), kolegijos tarybos nariai, savivaldybės vadovai, regione išrinktų seimo narių atstovai, socialiniai partneriai. Pastarieji apdovanojo geriausiais rezultatais, diplomais su pagyrimu, pabaigusius absolventus. Visi diplomantams linkėjo nesustoti augti, tobulėti, sugrįžti į Alma Mater bei kurti savo sėkmės istorijas Sūduvos regione, savo šalyje.

Padėkos žodžius kolegijai, dėstytojams tarė ir Edukologijos ir socialinio darbo bei Verslo ir technologijų fakultetų absolventų atstovai, padovanoję aukštajai mokyklai – pavasariais nuostabiais žiedais pražystantį Magnolijos medelį. Diplomų įteikimo ceremonijos momentus, sveikinimo kalbas apipynė dainomis daugiau nei prieš penkiolika metų baigę studijas Marijampolės kolegijoje Roberta ir Artūras Petraškai.

Aukštajai mokyklai buvo didelis pasididžiavimas ir džiaugsmas svečių bei dalyvių tarpe matyti vienus pirmųjų absolventų, kurie dabartinius diplomantus sveikino prisimindami savo sėkmės istorijas. Vienas jų, Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Artūras Visockis. Pasak jo, kolegija yra tarsi antrieji namai, kuriuose esantys dėstytojai, keltos diskusijos, paskatinimo žodžiai, prisidėjo prie jo sėkmės istorijos pradžios. Taip pat minėtas Robertos ir Artūro duetas, kuriems atvykus studijuoti į Alma Mater, Marijampolė tapo meilės miestu.

Kiekvieno sėkmės istorija yra skirtinga, bet unikali ir ypatinga. Išskirtiniai ir šių metų – 20-mečio – absolventai, kurie tikime, kad sukurs, vertas pasakoti, savo sėkmės istorijas!

 

Marijampolės kolegijos informacija