Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

menas

Girl
sveiki! esu meniskos sielos zmogus. Noreciau pakalbeti su tokiais pat zmonemis. As nenoriu suieti meno su specialybe. Taciau nezinau, kur kitur stoti. Bijau, kad blogai pasirinksiu. Gal yra tokio pacio likimo zmogiuku? rasykit cia ;) pasidalinsim ispudziais, patarsim vienas kitam :)
eiprille
taip as irgi sunkiai issivaizduoju savo gyvenima be meno. seip swajoju dirbti televizijoj butu aktore. atrodo nerealu bet.Manau viskas siais laikais imanoma .
Administratorius
Bandykite kokias plačiau apimančias meno studijas- pvz., menotyrą. Gal patiktų žurnalistika, kultūros vadyba?
Girl
na siaip visai noreciau i kulturos vadyba stoti, bet lb reikia moketi bendrauti su zmonemis. Na as megstu bendrauti, bet nemegstu vadovauti. Zurnalistika taip pat domina, bet nemanau kad tai paklausi specialybe. Bukit geri, padekit man!Esu gabi, vidurkis 10 kl buvo 9,5. Siaip sekasi ir matke gerai, bet humanitariniai dalykai labiau traukia. Noreciau stoti i paklausia, perspektyve specialybe.
Administratorius
studijuok mediciną!rimtai. aš pati labai gerai mokiausi, turėjau visokių a la žurnalistinių veiklų, tam tikri sugebėjimai ir čia labai praverčia. Be to, nereikės vadovauti, o ir šiaip medicina- laaaabaaaaai tauri ir gera sritis.
Girl
nu sutinku, kad tai gera specialybe, bet ne man.... ;/ as lb bijau kraujo ir siaip esu lb jautrus zmogus......gal kitokiu pasiulymu sulauksiu?
Girl
ex....nzn ka daryt...........;(
Administratorius
o jei psichologija? nors čia nemažai bendravimo su žmogumi, tiksliau, vienas gilinmasis į tai. va gal sociologija? žiauriai faina specialybė, apimanti absoliučiai visas sritis (čia mano svajonių specialybė šiuo metu:) )
Ieva
Laba.Niekaip neapsisprendžiu, kur stoti. Kitais metais beigsiu dailes mokyklą ir gimnaziją. Abiejose pasiekiau itn aukštų rezultatų.
Skiltyje, "Kur stoti", gavau atsakymą: Vin­giuo­tas pro­fi­lis. Tin­ka­mos pro­fe­si­jos: ar­chi­tek­tas, me­ni­nin­kas (vaiz­duo­ja­mo­jo me­no at­sto­vas), di­zai­ne­ris, mo­de­liuo­to­jas – žmo­gus su ge­rais erd­vi­nio mąs­ty­mo įgū­džiais bei gra­fi­niais su­ge­bė­ji­mais, tu­rin­tis pa­kan­ka­mai aukš­tą ben­drą­jį iš­si­la­vi­ni­mą.
Tačiau manau, kad architektūra- per sunku ir begalo neįdomu, o būti menininke tiesiog neapsimoka...Dizainas? KTU? Nežinau.
Galbūt KMU? Šioje srityje nebus galimybės įgimtiems meniniams gabumas pasireikšti, plius, dirbsiu neįdomu ir sunkų darbą, bet jis bus užtikrintas, juolab, kad visa šeima - daktarai.
Ką patartumet?
Girl
PSICHOLOGIJA? Na, as megstu bendraut su zmonem, bet manau, tai per sudetinga specialybe. SOCIOLOGIJA? Kiek zinau, tai susije su vaikais kazkas arne? Su vaiku apsauga, teisemis. O as nelinkus bendraut su vaikais. Pastaruoju metu galvoju apie zurnalistika. Ar tai paklausi specialybe? Noreciau daugiau apie sia specialybe suzinoti.
Girl
Ieva, manau, kad teisingai mastai ;) man taip pat panasi situacija. As linkus i mena, bet sieksiu auksciau.
Justina
sociplogija neturi nieko bendra su vaikais :)
Administratorius
Sociologija - mokslas apie visuomenę ir žmogų, kaip jos narį. Keli tipiniai sociologijos mokslo klausimų ir problemų pavyzdžiai:

Kodėl vienose šalyse visuomenė sensta, o kitose skaičiumi persveria jaunimas; kokias tai turi pasekmes visuomenei?
Kodėl vieni žmonės yra turtingi ir priklauso visuomenės viršūnei, kiti priklauso vidutiniam sluoksniui, o dar kiti skursta, atsiduria visuomenės apačioje ar netgi visiškoje atskirtyje? Kaip įveikti ir švelninti minėtus socialinius kontrastus? Kaip ir kodėl skiriasi vyro ir moters karjera; ar ji būtinai turi skirtis, ar tai naudinga (nenaudinga) visuomenei?Kodėl visuomenėje vyksta konfliktai, kaip jie vyksta, kokie egzistuoja socialinių konfliktų tipai? Kokie galimi socialinių konfliktų sprendimo būdai?Kodėl ir kaip keičiasi visuomenė? Ar tokie pokyčiai gali būti valdomi, kokiu mastu ir kaip?Kas yra šeima, koks jos vaidmuo visuomenėje ir kodėl šeima kaip reiškinys ima sparčiai keistis?

Administratorius

Ką studijuosiu?
Demografiją (mokslą apie gyventojų struktūrą pagal lytį, amžių, gimstamumą, mirtingumą, migraciją). Socialinę stratifikaciją (mokslą apie žmonių susiskirstymą į socialinius sluoksnius). Socializaciją ir jos teorijas (kaip gimęs žmogus - biologinė būtybė - palaipsniui virsta visuomenės nariu, joje prisitaiko arba neprisitaiko). Socialinių tyrimų metodologiją (kaip atlikti mokslinius tyrimus, sociologines apklausas, stebėjimus ir kt.)Iškiliausių mokslininkų ir filosofų parašytus įdomius veikalus apie visuomenę ir žmones.

Kur dirbsiu?Visose visuomeninės veiklos sferose ir institucijose, kur reikalingos sociologijos žinios; Valstybės valdymo ir administravimo institucijose, nevyriausybinėse organizacijose, politinėse partijose, rinkodaros, rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų įstaigose;Žiniasklaidos, konsultavimo, projektų rengimo sferose, verslo įmonėse; Švietimo, ugdymo, mokslo institucijose: mokyklose, universitetuose;Tęsiu studijas socialinių mokslų srityje, tapsiu socialinių mokslų dėstytojų, darysiu socialinio tyrinėtojo (mokslininko) karjerą.
Girl
na istie sudominote :) pasirodo, socialogija aprepia labai daug sriciu.... o, noreciau dar paklausti, kokiu egzaminu reikia norint studijuoti socialogija?
Girl
O ar teises metinis pazymys duoda daug pliusu stojant i socialogija? na, kiek girdejau, teises met pazymys prideda prie laikomu egzu balu (berods 2)
Administratorius
dėl teisės egzamino nieko nežinau, čia reikėtų teirautis tos aukštosios, kur stosi, priėmimo komisijos.
sociologijai reikia EGZAMINŲ: matematika, užsienio k., lietuvių k.testas. METINIŲ: visų tų pačių plius ISTORIJOS
Girl
o tai lietuviu k. testo juk nera siemet. tik interpretacija ir teksto suvokimas.
Girl
tai socialogijai nereikia matkes egzo kiek supratau? tik metinio arne? o dar noreciau paklaust, ar socialogija perspektyvi specialybe?
Administratorius
perskatyk dar kartą atidžiai: matematikos egzamino reikia.
dėl perspektyvų tikrai nežinau, reiktų klausti tų, kas baigę šią specialybę.

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]