Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Bendrabučiai

Gintarė
Sveiki, susiklostė taip, kad VU pirmame kurse teko pasiimti akademines atostogas. Ar atostogų metu nėra panaikinama sutartis su VU bendrabučiu, ar galima tuos metus likti gyventi jame? Iš anksto čiū už atsakymą.
VUpriemimas
VUpriemimas rašė: Tony rašė: jei negavau jokio laisko del bendrabucio, ar tai reiskia, kad negavau?Laba diena, studentai, kuriems buvo skirta vieta bendrabutyje, apie tai buvo informuoti el. paštu, nurodytu registracijos metu, rugpjūčio 18 d. Jei kvietimo negavote Jūsų prašymas buvo atmestas. Negavę bendrabučio, bet norintys jame gyventi studentai gali registruotis į bendrą eilę. -> https://www.bustas.vu.lt/registracija/u/application/create/queue
Sveiki, Ieva, Vilniaus universiteto bendrabučių eilė yra bendra visiems bendrabučiams esantiems Vilniuje. :)
VUpriemimas
Gintarė rašė: Sveiki, susiklostė taip, kad VU pirmame kurse teko pasiimti akademines atostogas. Ar atostogų metu nėra panaikinama sutartis su VU bendrabučiu, ar galima tuos metus likti gyventi jame? Iš anksto čiū už atsakymą.
Laba diena, Gintare, akademinių atostogų metu nėra prarandamas studento statusas, todėl gyventi bendrabutyje ir toliau galėsite, jei nenutrauksite sutarties su bendrabučiu. :)
Evelina
Sveiki, norėčiau pasitikslinti dėl bendrabučių eilės. Jei aš pateikiau paraišką dėl kambario Didlaukio bendrabutyje, man rodo kiek žmonių prieš mane laukia į būtent šį bendrabutį ar visus esančius bendrabučius?
VUpriemimas
Evelina rašė: Sveiki, norėčiau pasitikslinti dėl bendrabučių eilės. Jei aš pateikiau paraišką dėl kambario Didlaukio bendrabutyje, man rodo kiek žmonių prieš mane laukia į būtent šį bendrabutį ar visus esančius bendrabučius?
Laba diena, Evelina, matomas eilės numeris yra bendras visiems Vilniaus universiteto bendrabučiams.
Evelina
Sveiki, ar galima bus pratęsiant bendrabučio sutartį paprašyti, kad paskirtų kitą kambarį? Noriu likti tame pačiame bendrabučių miestelyje, bet dėl problemų su kambarioke noriu gyventi kitame kambaryje.
Martynas
Sveiki. Planuoju kitais metais studijuoti Jūsų universitete, tačiau, norėčiau sužinoti, ar prasidėjus studijoms bus galimybė gyventi bendrabutyje? Ar nereikės laukti eilėje?
VUpriemimas
Evelina rašė: Sveiki, ar galima bus pratęsiant bendrabučio sutartį paprašyti, kad paskirtų kitą kambarį? Noriu likti tame pačiame bendrabučių miestelyje, bet dėl problemų su kambarioke noriu gyventi kitame kambaryje.
Laba diena, Evelina, sutartis gali būti pratęsiama kitame kambaryje tokiu atveju, jei kituose kambariuose yra laisvų gyvenamų vietų. Šiuo klausimu geriausia tiesiogiai susisiekti su Jūsų bendrabučio administratoriumi.
VUpriemimas
Martynas rašė: Sveiki. Planuoju kitais metais studijuoti Jūsų universitete, tačiau, norėčiau sužinoti, ar prasidėjus studijoms bus galimybė gyventi bendrabutyje? Ar nereikės laukti eilėje?
Laba diena, Martynai, šiuo metu tikslaus atsakymo pateikti negalime, kadangi viskas priklausys nuo studentų, teikiančių prašymus apsigyventi bendrabučiuose, skaičiaus. Įprastinė praktika rodo, kad daugiau nei 90 proc. prašymus pateikusių studentų apgyvendinimo vietų sulaukia dar iki prasidedant mokslo metams.
Evv
Ar perstojant per lamabpo galima likti gyventi tame pačiame kambaryje? Ar reikia ir vėl užpildyti prašymo formą, sumokėti užstatą ir t.t.?
VUpriemimas
Evv rašė: Ar perstojant per lamabpo galima likti gyventi tame pačiame kambaryje? Ar reikia ir vėl užpildyti prašymo formą, sumokėti užstatą ir t.t.?
Sveiki, dėl šio klausimo rekomenduojame susisiekti su bendrabučio administratoriumi.
Paulius
Sveiki, norėjau paklausti kuom skiriasi akademinės atostogos nuo studijų stabdymo vieneriems metams bendrabučiams? Matau iš ankstesnių atsakymų, kad dėl akademinių atostogų studentai nėra iškeldinami iš bendrabučių, tačiau aš pasikonsultavęs ir VU studijų koordinatores paragintas pavasarį susistabdžiau studijas ir nustebau Birželio mėnesį sulaukęs atsakymo, jog bendrabučio sutartis nebus pratesta, nors man buvo aiškinta, jog studento statuso neprarandu ir rudenį planuoju eiti į paskaitas, ir išsilaikyti dalykus iš kurių turėjau skolas.
VUpriemimas
Paulius rašė: Sveiki, norėjau paklausti kuom skiriasi akademinės atostogos nuo studijų stabdymo vieneriems metams bendrabučiams? Matau iš ankstesnių atsakymų, kad dėl akademinių atostogų studentai nėra iškeldinami iš bendrabučių, tačiau aš pasikonsultavęs ir VU studijų koordinatores paragintas pavasarį susistabdžiau studijas ir nustebau Birželio mėnesį sulaukęs atsakymo, jog bendrabučio sutartis nebus pratesta, nors man buvo aiškinta, jog studento statuso neprarandu ir rudenį planuoju eiti į paskaitas, ir išsilaikyti dalykus iš kurių turėjau skolas.
Sveiki, Pauliau, pasirinkus akademines atostogas bendrabučio sutartis yra pratęsiama, o pasirinkus studijų stabdymą sutartis gali būti nutraukiama.
Nida
Sveiki, norėjau paklausti, ar patalynę reikia turėti savo (pagalvę ir užvalkalą jai, paklodę ir t.t.), ar yra bendrabutyje?
VUpriemimas
Nida rašė: Sveiki, norėjau paklausti, ar patalynę reikia turėti savo (pagalvę ir užvalkalą jai, paklodę ir t.t.), ar yra bendrabutyje?
Nida, įprastai bendrabučių kambariuose šių daiktų nebūna, todėl yra pravartu pasiimti savo. :)
Miele
Sveiki, ar yra galimybė Saulėtekio alėjos šešiolikaaukščiuose gyventi porai? Abu VU trečiakursiai, abu gyvenam bendrabučiuose, bet mokomės skirtinguose fakultetuose. Todėl ir gyvenam skirtinguose bendrabučių miesteliuose.
VUpriemimas
Miele rašė: Sveiki, ar yra galimybė Saulėtekio alėjos šešiolikaaukščiuose gyventi porai? Abu VU trečiakursiai, abu gyvenam bendrabučiuose, bet mokomės skirtinguose fakultetuose. Todėl ir gyvenam skirtinguose bendrabučių miesteliuose.
Sveiki, dėl šio klausimo rekomenduojame susisiekti tiesiogiai su bendrabučio administratoriumi (-e). Kontaktus rasite čia -> https://www.bustas.vu.lt/category/bendrabuciai/
Justas
Sveiki, esu pirmakursis ir esu dilemoje, dėl avanso sumokejimo. Dėl kaikurių priežasčių sumokejau avansą 00:34 rugpjūčio 10 dieną, o VU svetainėje rašo, kad reikia sumoketi avansą iki 10 dienos, taigi ar man kelias užkirstas? Ar yra kur susisiekti tokiomis problemomis?
VUpriemimas
Justas rašė: Sveiki, esu pirmakursis ir esu dilemoje, dėl avanso sumokejimo. Dėl kaikurių priežasčių sumokejau avansą 00:34 rugpjūčio 10 dieną, o VU svetainėje rašo, kad reikia sumoketi avansą iki 10 dienos, taigi ar man kelias užkirstas? Ar yra kur susisiekti tokiomis problemomis?
Sveiki, Justai, dėl šio klausimo rekomenduojame susisiekti registracija@vub.lt
Gabijus
Sveiki, norėjau pasiteirauti ar pasirinkus Magistro nuotolines studijas bus galima toliau gyventi bendrabutyje? Ar jis priklausi tik studentams studijuojantiems nuolatiniu būtu gyvai?

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]