Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Perstojimas iš vieno universiteto į kitą

Vilnius TECH
Rasa rašė: Sveiki, situacija tokia, kad šiuo metu KU esu baigusi pedagoginės psichologijos magistrantūros pirmą kursą (vf). Jeigu perstočiau į konsultavimo psichologijos magistrantūrą (Klaipėdos universitetas, vnf) ar būtų galima persinešti savo studijų krepšelį ir už konsultavimo psichologijos studijas nemokėti?
Sveiki, Teiraukitės Klaipėdos universiteto
Evaldas
Sveiki, Jeigu aš įstojęs į VGTU vf noriu pereiti į tą pačią sritį tik KTU ar gaučiau vf vietą ir ar nereikėtų papildomai už kažką sumokėti ?
Vilnius TECH
Evaldas rašė: Sveiki, Jeigu aš įstojęs į VGTU vf noriu pereiti į tą pačią sritį tik KTU ar gaučiau vf vietą ir ar nereikėtų papildomai už kažką sumokėti ?
Sveiki, yra taikomi tokie bendri perstojimo reikalavimai: - perstoti galima ne anksčiau kaip po pirmojo studijų semestro; - studentas negali turėti akademinių skolų; - šiuo metu išstudijuotos studijų programos plano dalis ir norimos studijuoti studijų programos planas negali skirtis daugiau kaip 15 kreditų. - Perstojant iš vienos aukštosios mokyklos į kitą, neprarandant valstybės finansavimo, galima tik toje pačioje studijų krypčių grupėje. Tais atvejais, kai naujos studijų programos norminė studijų kaina yra didesnė už esamos studijų programos kainą, kainų skirtumas padengiamas programą norinčio keisti studento lėšomis. Jeigu studijų metų perstoti nepavyktų, tokiu atveju galima dalyvauti bendrajame priėmime ir studijas pradėti nuo pirmo kurso.
Zizo
Sveiki, studijuoju ktu duomenų mokslą ir inžineriją, pirmą kursą, tačiau jau supratau kad noriu perstot. Ar būtų galimybė perstot i kauno kolegiją studijuoti automatiką ir robotiką. Taip pat noriu sužinoti ar dar gaučiau nemokamą vietą kolegijoje ir ar už nepabaigtą ktu pusmetį man reikia susimokėti, jei studijavau valstybės finansuojamoje vietoje.
Vilnius TECH
Zizo rašė: Sveiki, studijuoju ktu duomenų mokslą ir inžineriją, pirmą kursą, tačiau jau supratau kad noriu perstot. Ar būtų galimybė perstot i kauno kolegiją studijuoti automatiką ir robotiką. Taip pat noriu sužinoti ar dar gaučiau nemokamą vietą kolegijoje ir ar už nepabaigtą ktu pusmetį man reikia susimokėti, jei studijavau valstybės finansuojamoje vietoje.
Sveiki, šio klausimo teiraukitės Kauno kolegijoje.
Kibirinis
Sveiki, Jeigu anksčiau esu studijavęs VGTU/VILNIUS TECH ir nutraukęs studijas ne pirmame kurse, o pavyzdžiui 3. Jeigu nuspręsčiau vėl įstoti į tą pačią arba panašią studijų programą. Ar yra įmanoma atkurti arba užskaityti ankstesnių studijų metu įgytus kreditus/ išlaikytus egzaminus ir tęsti studijas nuo to pačio kurso kuriame jas nutraukiau? Ar reikėtų viską pradėti iš naujo?
Vilnius TECH
Kibirinis rašė: Sveiki, Jeigu anksčiau esu studijavęs VGTU/VILNIUS TECH ir nutraukęs studijas ne pirmame kurse, o pavyzdžiui 3. Jeigu nuspręsčiau vėl įstoti į tą pačią arba panašią studijų programą. Ar yra įmanoma atkurti arba užskaityti ankstesnių studijų metu įgytus kreditus/ išlaikytus egzaminus ir tęsti studijas nuo to pačio kurso kuriame jas nutraukiau? Ar reikėtų viską pradėti iš naujo?
Laba diena, Jums reikėtų kreiptis į savo buvusį dekanatą dėl stojimo į aukštesnį kursą. Jei programa per tą laiką nesikeitė, tai galėsite tęsti studijas toliau. Jei programa keitės - dekanate įvertins ką galima užskaityti ir į kurį kursą/semestrą priimti.
Migle
Sveiki. Kaip skaiciuojami kreditai universiteto ir kolegijos kiek daugiau atitinka universiteto nei kolegijos?
Migle
Sveiki Kaip skaiciuojami universiteto ir kolegijos kreditai pvz informatika 2 kreditas universitete kiek atitinka kolegijoje 2 kr Girdejau kad universitete. Jei noreciau is universiteto persikelt i kolegija kiek man uzskaitytu daugia?
Vilnius TECH
Migle rašė: Sveiki. Kaip skaiciuojami kreditai universiteto ir kolegijos kiek daugiau atitinka universiteto nei kolegijos?
Laba diena, ECTS kreditais išreiškiamas mokymasis remiantis nustatytais mokymosi rezultatais ir su jais susijusiu darbo krūviu. Daugiau informacijos galite rasti https://education.ec.europa.eu/lt/education-levels/higher-education/inclusive-and-connected-higher-education/european-credit-transfer-and-accumulation-system
Deimante
Sveiki. Esu Kauno kolegijos pirmakursė. Mokausi vnf. Ar yra galimybė po pirmojo semestro perstoti į universitetą?
Deimante
Sveiki. Esu Kauno kolegijos pirmakursė. Mokausi vnf. Ar yra galimybė po pirmojo semestro perstoti į universitetą?
Vilnius TECH
Deimante rašė: Sveiki. Esu Kauno kolegijos pirmakursė. Mokausi vnf. Ar yra galimybė po pirmojo semestro perstoti į universitetą?
Laba diena, iš kolegijos pereiti į universitetą galimybės nėra. Norint studijuoti universitete, reikia dalyvauti kitų metų bendrąjąme priėmime.
Simona
Labas, esu magistro studiju studente isvykusi mainais i uzsieni. Lietuvoje studijuoju VF, as noreciau pasilikti uzsienio universitete ir tokia galimybe cia yra. Jei perstociau i uzsienio universiteta ar man reiketu grazinti pinigus uz studijas Lietuvoje?
Simona
Labas, esu magistro studiju studente isvykusi mainais i uzsieni. Lietuvoje studijuoju VF, as noreciau pasilikti uzsienio universitete ir tokia galimybe cia yra. Jei perstociau i uzsienio universiteta ar man reiketu grazinti pinigus uz studijas Lietuvoje?
Vilnius TECH
Simona rašė: Labas, esu magistro studiju studente isvykusi mainais i uzsieni. Lietuvoje studijuoju VF, as noreciau pasilikti uzsienio universitete ir tokia galimybe cia yra. Jei perstociau i uzsienio universiteta ar man reiketu grazinti pinigus uz studijas Lietuvoje?
Laba diena, šiuo klausimu geriausiai būtų teirautis valstybiniame studijų fonde.
Gvidas
Sveiki, Ar nutraukus studijas vgtu po pirmos sesijos neišlaikius egzaminu yra galimybe stoti kitur i vf? Turiu omenį, ar galėčiau antrame pusmetyje stotį į kolegiją ar į kitą universtetą neišlaikius egzamino ir ar išsaugočiau VF vietą
Vilnius TECH
Gvidas rašė: Sveiki, Ar nutraukus studijas vgtu po pirmos sesijos neišlaikius egzaminu yra galimybe stoti kitur i vf? Turiu omenį, ar galėčiau antrame pusmetyje stotį į kolegiją ar į kitą universtetą neišlaikius egzamino ir ar išsaugočiau VF vietą
Laba diena, Šiuo klausimu geriausiai kreiptis į savo dekanatą, nes jie matydami realią situaciją pakonsultuotų tiksliausiai.
Kristina
kur galima paziureti 1 kurso studentu tvarkarascius?
Vilnius TECH
Kristina rašė: kur galima paziureti 1 kurso studentu tvarkarascius?
Laba diena, Studentai savo tvarkaraščius mato prisijungę prie manoVILNIUSTEC sistemos.

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]