Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Dirbti stiuardese/stiùardu

inga
man jau 35 metai noriu dirbti stiuardese turiu patirties su bendravimu . nes dirbau padaveja sokeja, ir moku bendraut tai kur man kreiptis del mokslu
Edgaras
Perskaičiau visą temą- tiek daug informacijos, sunku suprasti kaip geriausiai būtų siekti šio darbo. Ar geriau lankyti tuos mokamus kursus (BAA ir kt.) ar eiti į rengiamas atrankas? Beje, gal yra informacijos kada artimiausiu metu būtų rengiamos atrankos?
gugugu
Su ugiu 160 labai mazai sansu patekti. Atlyginimas skiriasi nuo aviakompanijos ir pradirbto laiko joje. jeigu tai reguiarieji reisai, tai istisus metu panasus atlyginimas iki nuo 500 iki tukstancio euru. jeigu tai charteriai, uzsakomieji skrydziai atlyginimas gali siekti 5000lt, nes uz komadiruotes moka dienpinigius ir neblogai gaunasi... Edgarai, as pvz nematau jokios prasmes eiti savarankiskai mokytis kazkur ir poto bandyti darbintis. aviakompanijos turi skirtingu tipu lektuvus, licenzija galioja tris metus, ir jei turi boeing licenzija negali skraidyti su airbusu. ir kiekviena aviakompanija turi savo taisykles, aptarnavime, atskiri lektuvai turi savo niuansus netgi to pacio tipo. tie kurie rengia apmokymus tai susigalvojo sau gera bizneli is zmoniu svajoniu...taip kad geriausia gauti si darba, tai praeiti atranka, nes bet kokiu atveju reikes praeiti apmokymus kuriuos rengia aviakompanija, kurie yra nemokami bet reikia metus atidirbti aviakompanijai (isskyrus ryanair). kas galvoja kad tapti stiuardese yra kaip gauti kazkoki issilavinima ar pan ir mano galesiantis dirbti visa gyvenima, tai galiu nuvilti, tai mazai tiketina. tai laikinas darbas kol jusu sveikata jums leidzia. geriausia "uz nugaros" tureti diploma. nes aviacijoje prarasti darba labai lengva (bankrotai, sveikata ir pan.), kaip kartais ir netiketa buna kai ji gauni. Mokykites, stokite i aukstasias, nes kas turi normalu issilavinima tai ir lengviau gauna orlaivio palydovo darba.
:)))
Kiek as zinau, ugis 160 cm nera pagrindine kliutis, nes daugelyje aviakompaniju pagrindinis reikalavimas yra be batu pasiekti 210 cm. toks reikalavimas yra del saugumo taisykliu, kadangi orlaivio palydovas(e) turi pasiekti iranga. O siaip kas del darbo pastovumo, tai turiu daugybe kolegu kurie 60 dar skraido:). aisku, diplomas visada pravercia.
Kutis
Norejau paklausti, jei dirbanciom stiuardesem yra 30 metu ir daugiau, bei kaip supratau jos negali tureti vaiku, nes ju darbas bus baigtas, tai ka, jeigu nori buti stiuardese turi nusistatyti kad tavo gyvenime vaiku nebus ir negalesi kurti normalios seimos?
Stiuardesė
Galima ir vyrą, ir vaikų turėti. Neseniai pagimdžiau, toliau laimingai dirbu. Per nėštumą dirbau aviakompanijos biure.
nasty
Oooo tai geras,kad galima vaiku tureti.Nes kazkur esu skaicius kad nepriema,jeigu turi vaiku..O dar noreciau paklausti Stiuardeses kiek trunka atrankos?
Alina
Sveika Stiuardesė, pasiskaičiau nemažai kiek čia kyla visiems klausimų, ir kaip tu kiekvienam asmeniškai išsamiai atsakai ;) Turiu taip pat šiokiu tokiu iškilusių klausimų, pati esu 20 mete, studijuoju gestų kalbą. Labai jau seniai galvojau apie stiuardesės darbą, bet norėjau ir išsilavinimo, kaip ir gundė mane ( gestų kalbos vertėjos darbos) O dabar supratau, kad galbūt būtų net ir labai vertingos tos kalbų žinios? pati esu lenke, gerai kalbu rusiškai, Lietuviškai žinoma, angliškai ne taip puikiai, bet susikalbėti galiu.. na ir gestų kalba taip pat man žinoma, dar ruošiuosi į Italų kalbos kursus (italu kalbos institute ) tai vat, ir stiuardesės darbas vis dėl to man neišeina iš galvos... Labiausiai mane domina ar visa tai ką prirašiau yra vertinga ? :D ir ar galima eiti į atranką dar ne laikius kursų? Nes iš tiesų, nenorėčiau mokėti pinigų, už tai kur manes gali ir nepriimti... Labai būtų gerai, jeigu galėtumete pranšti, kada vyks kokios atrankos ir panašiai.
Stiuardesė
Alina, anglų kalba yra svarbiausia - pasikartosiu, kad ji - aviacijos kalba. Visi mokymai vyksta anglų kalba, knygos su aviacija, specialūs dokumentai, bendradarbiavimas su antžeminu aptarnavimo servisu, klientais grindžiamas anglų kalba. Turi gerai tiek rašyti, tiek skaityti, tiek kalbėti. Visa tai patikrinama egzamino metu. Be abejo, į atrankas galima eiti ir neturint licenzijos.
Alina
Ooo, tai viskas ne taip ir blogai, anglų galima pagerinti ;) nes nėra taip blogai. O kur galima sužinoti kada buna atrankos? nes kartais užeinu į tinklapius, bet mažai ką ir rasti galima, mačiau tik kad siūsti Cv galima. Beje, iš tiesų labai svarbus svoris? ir ūgis? kažkaip daug čia kas dėl to nerimauja..
Stiuardesė
Svoris ir ūgis svarbus proto ribose (ne per stambus ir ne per kūdas), o dėl aukščio tai yra nurodymai koks min ir koks max ūgis, kad tilptų į lėktuvą ir pasiektų įrenginius.
gugu
cia visi ta pati per ta pati klausineja, kalbos svoris ugis... nepamirskti sveikatos, plaukimo, negalima taturuociu matomose vietose, turi buti atspari stresams, psichologiskai stipri asmenybe, isivertinkit save saziningai. sis darbas nera toks kaip padavejos, kur klientas teisus ir turit jam itikti, cia atvirksciai, jus esate salono priziuretoja ir turit moket vyresniama arba itakingam zmogui pasakyti ne, arba kazka nurodyti, ir jie turi jusu klausyti. tai priklauso nuo zmogaus, ar esate stiprus vidumi ir galite parodyti savo autoriteta. del atranku domekites kokios aviakompanijos skraido lietuvoje ir tikrinkit ju tinklapius periodiskai. karjeros skiltis dazniausiai buna prie "apie mus".
gugu
ir dar, jei pvz kazkuris kandidatas mokes tik lt ir en kalbas ir bus fiziskai ir psichologiskai tinkamas, o kitas mokes 5 kalbas su visais sertifikatais bet ne toks fiziskai ar psichologiskai tinkamas, tai paims ta pirmaji. kalbos neuzpildys spragu kitose srityse ir nenusvers. reik buti tiesiog tinkamu kompleksiskai-viskas saikingai ir vietoje.
Neringa
O cia idomus visai video, pasiziurekit busimos stiuardeses (: http://www.youtube.com/watch?v=hi4UP9VhPX8
Veronika
sveiki, as irgi labai svajuoju dirbti si darba. bet nesuprantu kokst turi buti pirmas zingsnis? kur eiti mokytis? kur bandyti patekti?
gugu
Verona, skaityk sia tema,bent pora psl.
vanilee
As perskaiciau mazdaug visa tema,bet nesuprantu jei noriu dirbti pvz ryanaire tai kur ieskoti informacijos apie interviu? ju puslapyje nera yra tiesiog parasyti kur kursai vyksta ju kaina apie 10000lt,o kiek cia skaiciau raset kad aviakompanijos nemokamai kursus suteikia? paaiskinkit.
Stiuardesė
Aviakompanija nemokai apmoko savo darbuotojus, kai potencialus darbuotojas praeina atrankas. Kiekvieno norinčiojo neapmoko.
vanilee
O jei as pvz praeinu kursus baltic aviation academy tai darba po to paciai kazkaip ieskotis reiketu?:)
RP:)
Wizzair kažkaip jau atrankų nedaro, o Ryanair'o išvis nesu mačius skelbimų, kad Lietuvoj ieškotų stiurdesių, Small Planet Airlines, kur kaip suprantu dirba Stiuardesė, nepatyrusių taip pat neieško arba išvis nieko neieško :) Kaip gaila, kad Lietuvoje nėra iš ko rinktis...

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]