2012 metais, būdami antrame kurse, dalyvavo šalies profesinių kompetencijų konkurse „Jaunojo virėjo komanda“ ir iškovojo sidabro apdovanojimą.
2013 metų pavasarį, diplomuoti virėjai ėmėsi tikrosios profesinės veiklos. Praėjo septyneri metai ir tai jau yra didelis patirties bagažas.
Savo patirtimi jie mielai dalijasi ir su mumis:
„Dar besimokydamas mokykloje darbavausi burgerių restorane, kuriam vadovavo žinomas virtuvės šefas. Neapsirikau, kad pirmiausiai pasirinkau šio restorano virtuvę, nes per metus pasisėmiau labai geros restoranų verslo organizavimo patirties. Per šį laiką veiklą pradėjo 4 nauji restoranai, iš kurių vienas – už Atlanto – JAV Floridoje“.
Pajutęs poreikį eiti į priekį, vasarą praleidau dirbdamas pajūrio restorane ir labai susidomėjau šviežios žuvies patiekalų ruošimu. Be to, susipažinau su bendraminčiu ir abu nutarėme atidaryti savo šviežios žuvies restoraną pajūryje. Tai iš tiesų geras projektas – nes vyksta nuolatinės šviežios žuvies paieškos, kurios virsta puikiais ir paklausiais patiekalais. Taip bėga šiltasis sezonas.
Šaltuoju sezonu save realizuoju restorane, kuriam vadovavo aukštos profesinės klasės virtuvės šefas. Jam palikus restoraną, teko man perimti virtuvės šefo pareigas. Palaikydamas šiaurietiškos virtuvės konceptą, jau antrus metus vadovauju restorano komandai.
Jauniems virėjams palinkėčiau pamilti valgių gaminimo meną, kad nereikėtų žiūrėti kaip į darbą, bet kaip į gerai praleistą laiką. O vienas svarbiausių aspektų šioje veikloje – disciplina, nes be jos sunku judėti į priekį.“
Kurkite savo sėkmės istoriją Profesinio mokymo centre „Žirmūnai“
Ateik, išmok, pritaikyk! Kviečiame rinktis MC „Žirmūnai“.
Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“, Žirmūnų g. 143, Vilnius.
www.mczirmunai.lt
Tel. (8 5) 277 6712
el. p. info@mczirmunai.lt