Atvirų durų dienos metu ne tik bus pristatomos jau vykdomos VDU studijų programos Vilniuje bei naujos studijų bakalauro ir magistrantūros sritys, į kurias priėmimas prasidės jau šiais metais, bet taip pat – tai puiki proga (pa)tyrinėti kuo VDU skiriasi iš kitų Vilniuje studijas siūlančių universitetų.

„Studijos VDU vykdomos siekiant suteikti visapusišką išsilavinimą ateities kūrėjams: platesnį akiratį, gebėjimą kritiškai įvertinti problemą iš skirtingų požiūrio taškų, mokėjimą prisitaikyti prie naujų žinių, priimti savarankiškus, kompetentingus sprendimus ir atskleisti savo lyderystės gebėjimus“, – teigia VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Tyrinėti universitetą ir save

Šių metų atvirų durų dienos siekis yra ne tik pristatyti universitetą moksleiviams, jų tėvams bei mokytojams, bet tyrinėti studijų aplinką bei savo jau turimas žinias. Prie (pa)tyrimų prisijungs ir VDU absolventai: komunikacijos specialistė Agnė Kalinkaitė ir koučingo specialistas, psichologas Dainius Baltrušaitis, kurie (ne)rimtai kalbėsis apie tai, kaip universitetas pakeičia kasdienybę, mąstymą, požiūrį ir kokius ateities tikslus padeda kurti aukštasis mokslas. VDU dėstytojai  moksleiviams, tėvams ir mokytojams ves paskaitas ir organizuos praktinius užsiėmimus apie karjeros planavimą.

Atvirų durų dienoje bus galima atvirai padiskutuoti su VDU dėstytoju, žurnalistu Rimvydu Valatka, kurio mintis ir žodžius kiekvieną savaitę galima skaityti ir kvestionuoti pagrindiniuose šalies internetiniuose portaluose. VDU akademikai taip pat kvies į paskaitas, kur kartu su dalyviais analizuos kūrybingumą, diskutuos apie būdus kaip galima išsiugdyti šią savybę ir kaip efektyviai išnaudoti turimą kūrybinį potencialą. Net ir „gatvės gyvenimas“ turi taisykles – apie visas asmens teises ir kaip elgtis tam tikrose nemaloniose situacijose moksleiviams pasakos VDU Teisės fakulteto atstovai: Aušrinė Pasvenskienė ir Nerijus Strikulys.

Be paskaitų, moksleiviai galės (pa)tyrinėti savo turimas žinias atlikdami anglų kalbos diagnostinį testą, kuris padės ruoštis būsimam šios užsienio kalbos abitūros egzaminui. Vienas didžiausių klausimų, susijusių ateities studijomis, yra tikslingas karjeros planavimas, todėl atvirų durų dienoje VDU atstovai kvies moksleivius diskutuoti apie norimą profesinį kelią, o pastarieji galės atlikti karjeros valdymo testus ir įsivertinti savo siekius. Linksmoji tyrinėjimų dalis – sociologų protų mūšis, kuriame laukia tiesiog gyvenimiški klausimai, nes sociologija ir apima visas valstybės, kasdienybės ir asmens būties sritis.

VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė doc. dr. Rita Bendaravičienė kartu su mokytojais bandys įminti lyderystės unikalumo mįslę seminaro „Lyderystės galia: vadovu gimstama ar tampama“ metu. Seminaro tikslas – atskleisti žmogaus galimybes, suteikti žinias, kaip panaudoti savo įgimtą potencialą, kaip jį auginti ir realizuoti, kaip naudoti įtaigią kūno kalbą bei tapti sėkmingu žmogumi, vadovu ir lyderiu.

Apie VDU studijas Vilniuje

VDU Vilniuje pirmąsias studijų programas pradėjo vykdyti praėjusių metų rudenį. VDU studentai tiek Kaune, tiek ir Vilniuje lygiomis teisėmis pretenduoja į mainų programas studijoms ar praktikai užsienyje, stipendijas ar kitokią finansinę paramą, jiems taip pat užtikrintos vietos bendrabučiuose ir kt. „VDU Vilniuje studentams greta specialybės studijų siūlome platų užsienio kalbų pasirinkimą ir bendrąjį universitetinį lavinimą, kuris ugdo smalsias ir šiandieniniams kintantiems laikams pasirengusias asmenybes, bei aukščiausio lygio ekspertų ir profesionalų komandą pasirinktoje specialybėje“, – studijų galimybes Vilniuje pristato VDU Studijų prorektorius, docentas Kęstutis Šidlauskas.

Atvirų durų dienos metu veiks studijų informacijos centras, kuriame kiekvienas moksleivis turės galimybę plačiau sužinoti apie priėmimą į VDU, studijų vykdymo tvarką, universiteto aplinką ir tarptautines galimybes.

Pasak doc. K. Šidlausko, plėsti vykdomų studijų programų sąrašą paskatino šiuo metu Vilniuje esančios aukštosios mokyklos, kurios ne iki galo atitinka esamos rinkos poreikius, ypač kalbant apie valstybės politinės, ekonominės, socialinės padėties gerinimą. „Socialinė demografija, Diplomatija, Marketingo vadyba, Tarptautinės politikos ir vystymo studijos“anglų kalba – šių ir kitų VDU Vilniuje planuojamų vykdyti studijų krypčių specialistų reikia ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniu mastu“, – teigia docentas K. Šidlauskas.

Siekdamas ir toliau efektyviai bendradarbiauti su mokyklų bendruomenėmis, VDU atvirų durų dienos metu tikisi, kad tiek moksleiviai, tiek mokytojai bei tėvai gaus naudingos informacijos, kuri padės orientuotis asmeninėje bei profesinėje veikloje.

Visi norintys dalyvauti renginyje VDU studijų Vilniuje (pa)tyrimuose gali registruotis internetu.

Mokinių grupės kviečiamos registruotis telefonu: (8 37) 323 206 arba el. paštu: vdu@vdu.lt.

Plačiau apie VDU studijų programas Vilniuje.