Lietuvos specialiosios olimpiados delegaciją sudarė atletai iš Vilniaus, Kauno, Kazlų Rūdos, Utenos, Ukmergės bei Radviliškio.

Žaidynių atidarymo ceremonija vyko 80 tūkstančių vietų Los Andželo memorialiniame koliziejuje, kuriame vyko 1932 ir 1984 metų Olimpinės žaidynės.

Žaidynėse dalyvavo per 6,5 tūkst. atletų iš daugiau nei 165 valstybių. Jie rungėsi 25-iose olimpinėse šakose, įvairiose amžiaus ir pajėgumo grupėse. Lietuviai savo jėgas išbandė penkiose sporto šakose – lengvojoje atletikoje, stalo tenise, bočioje, plaukime ir jėgos trikovėje. Lietuvos atletai iškovojo net 17 medalių, iš jų 9 aukso. Pagal aukso medalius Lietuvai šios žaidynės buvo pačios gausiausios.

Geriausiai tarp jų pasirodė sunkiosios atletikos atstovai, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokiniai Kristina Kirilesku ir Justinas Bladika, laimėję aukščiausius apdovanojimus ir atskirose rungtyse ir bendrojoje įskaitoje. 

Kristina Kirilesku tapo absoliučia JAV mieste Los Andžele vykusių specialiųjų olimpinių žaidynių jėgos trikovės varžybų čempione. Atletė tris aukso medalius susižėrė triumfavusi atskirose pritūpimo su štanga, štangos spaudimo ir atkėlimo rungtyse, o dar vieną – patį svarbiausią iškovojo bendroje įskaitoje, viso 4 aukso medalius.

Justinas Bladika žaidynėse buvo nepralenkiamas rovimo ir stūmimo rungtyse, o taip pat bendroje įskaitoje. Spaudimo nuo suoliuko varžybose jis užėmė antrąją vietą, laimėjo 3 aukso ir 1 sidabro medalį.

Mokinius į Specialiąją olimpiadą lydėjo Jonas Pravilonis, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro direktorius.

Laisvalaikiu žaidynių dalyviams buvo organizuojamos ekskursijos po Los Andželą, pasibaigus varžyboms Lietuvos atletai vyko pasižvalgyti po garsųjį kino studijų ir žvaigždžių centrą Holivudą.

Didžiausią įspūdį atletams padarė susitikimas su NBA klubo „Toronto Raptors“ ir Lietuvos vyrų rinktinės aukštaūgiu krepšininku Jonu Valančiūnu, kuriam susitikimo metu parodyti iškovoti medaliai, papasakota apie pasiekimus. Krepšininkas pasidžiaugė iškovotų medalių gausa ir palinkėjo sėkmės tolimesnėje sportinėje veikloje.