Renginio metu skambėjo sveikinimai dalyviams, apžiūrimi ir vertinami komandų paruošti stalai. Centro dalyviai bendromis pastangomis įgyvendino kūrybines idėjas. Vaišino įvairiais sveikais užkandžiais, pesto, pomidorų uogiene, česnakų užtepėle, brokolių kamuoliukais, kivi saldainiais, sėklų duoniukais, sveikuoliška duona, gaiviu bazilikų gėrimu ir kt. gėrybėmis.
Vertinimo komisija ir šventės lankytojai gyrė maisto skonį, išradingumą, patiekimą. Kiekvienais metais sveikos mitybos šventėje dalyvauja daug bendruomenių, kurių komandos stebina netikėčiausiais skoniais. Šventės metu vieni iš kitų mokėsi, ragavo, dalinosi receptais.
Po vaišių degustacijos visi šventės dalyviai galėjo sudalyvauti paskaitoje apie rauginimo ir fermentacijos naudą sveikatai.
Dalyvavusios komandos liko pastebėtos ir apdovanotos padėkos raštais bei atminimo dovanomis.