Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centre (Gedimino g. 81, Radviliškis) vykdomos apdailininko, kaimo verslų darbininko (želdinių tvarkytojo), lengvų drabužių siuvėjo, viešbučio darbuotojo, virėjo, staliaus, šaltkalvio, suvirintojo elektra ir dujomis, automobilių mechaniko ir B kategorijos vairuotojo pirminio profesinio mokymo programos.

Mokydamiesi viešbučio darbuotojo specialybės centro laboratorijose ir moderniame viešbutyje mokiniai išmoksta priimti ir apgyvendinti viešbučio svečius, prižiūrėti  patalpas, atlikti kitus darbus. Tai paklausi ir perspektyvi specialybė. Baigusieji sėkmingai dirba  viešbučiuose, svečių namuose, poilsio įstaigose.

Mokinė Kristina Jurevičiūtė:

Aš atvykau iš Kauno mokytis šios specialybės. Mes mokomės tvarkyti, prižiūrėti ir puošti viešbučio patalpas, aptarnauti lankytojus, gaminti nesudėtingus patiekalus. Laisvalaikiu mokausi vilnos vėlimo ir dekupažo darbelių darymo. Man čia puikiai sekasi.

Besimokydami apdailininko (statybininko) specialybės, jaunuoliai išmoksta dirbti visus  paruošiamuosius  vidaus patalpų apdailos darbus, geba renovuoti pastatų išorę.

Būsimieji staliai mokosi šiuolaikinėmis vokiškomis staklėmis ir įrankiais aprūpintose dirbtuvėse. Darbas su medžiu - įdomi patirtis ir geras uždarbis ateityje.

Šaltkalvio duoną pasirinkę mokiniai susipažįsta su pagrindinėmis šaltkalvystės operacijomis ir atlieka įvairius metalo darbus, mokosi suvirinimo, kalvystės.  Padedant patyrusiems profesijos mokytojams, jie atlieka įvairius užsakymus, o profesinius įgūdžius  tobulina net užsienyje.

Mokinys Justinas Bladika:

Esu atvykęs iš Kelmės, mokausi I kurse. Mes jau  išmokome metalo lenkimo, apkalimo technikos, gaminome rožes, žvakides, semtuvėlius. II ir III kursuose mokysimės suvirinti elektra ir dujomis, todėl gaminsime sudėtingesnius dirbinius iš metalo. Laisvalaikiu  mėgstu sportuoti. Per šiuos mokslo metus laimėjau net septynis medalius.

Moderniose centro maitinimo patalpose šeimininkauja būsimi virėjai. Jie mokosi gaminti įvairius patiekalus, dalyvauja centro ir miesto parodose, respublikiniuose meistriškumo konkursuose ir tarptautiniuose projektuose.

Įgiję automobilių mechaniko specialybę, jaunuoliai sėkmingai įsidarbina automobilių remonto dirbtuvėse, automobilių servisuose. Besimokydami centre jie išmoksta vairuoti.

Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriuje (Jaunimo g. 12, Raudondvaris, Radviliškio rajonas) vykdomos elektromontuotojo, sekretoriaus, virėjo, žirgininkystės verslo darbuotojo,  kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus, elektroninės prekybos agento, prekybos įmonių vadybininko padėjėjo,  automobilių mechaniko,  apskaitininko ir kasininko, šaltkalvio remontininko programos.

Moderniai įrengta  erdvi virtuvė laukia būsimų virėjų. Jeigu nori išmokti visų maisto gaminimo subtilybių – prisijunk!

Elektromontuotojo programą pasirinkę jaunuoliai geba skaityti elektros schemas, atlieka elektros įrenginių montavimo, instaliavimo darbus naujoje, atitinkančioje europinius reikalavimus laboratorijoje. O praktiką atlieka ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Populiari kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus specialybė.

Mokinė Jurgita Dargužytė:

Aš mokausi kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus specialybės. Ją baigusi galėsiu būti naudinga bet kuriame biure, nes mokėsiu: prižiūrėti kompiuterį ir kompiuterinius tinklus; tinkamai sumaketuoti reikiamą leidinį ir tvarkyti įmonės tinklalapį, parengti ir redaguoti bet kurią vaizdinę medžiagą; tvarkyti įmonės personalo duomenis, rengti dokumentus pagal reikalavimus; tinkamai organizuoti biuro veiklą.

Jei tave traukia automobiliai, jų remontas, gali išmokti diagnozuoti automobilio techninę būklę, atlikti techninę priežiūrą ir šalinti gedimus. Automobilių mechanikas - paklausi ir labai reikalinga specialybė.

Labai paklausi sekretoriaus programa. Greita orientacija, savarankiškumas, kompiuterinio raštingumo įgūdžiai – visos sąlygos mokytis ir  įgyti norimą profesiją.

Jeigu mėgsti skaičiuoti - nauja  apskaitininko ir kasininko  programa kaip tik tau.

Mokinė Daiva Breimelienė:

Mano  specialybei įgyti pakanka vienerių metų. Per šį laiką aš išmokau tvarkyti apskaitą nuo pirminių dokumentų iki atskaitomybės tiek apskaitos registruose, tiek su specialia kompiuterizuotos apskaitos programa. Mokykloje susiradau daug draugų. Įgytos žinios pravers ne tik būsimai profesijai, bet ir kasdieniniame gyvenime.

Žirgininkystės verslo darbuotojo programa skirta mylintiems žirgus. Prižiūrėti nuo gimimo, išmanyti veisles ir net žirgininkystės verslą - ši specialybė puikus tavo pasirinkimas.   Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyrius garsėja moderniai įrengtu maniežu. Čia bendraujama su žirgais, vyksta užsiėmimai,  renginiai.

 

SUSIDOMĖJAI?  TAI KREIPKIS:

 tel. 8 422 53957

Mob. 8 655 01630

Fax. 8 422 53682

El.p. info@rtvmc.lt

www.rtvmc.lt