Ketvirtadienio pavakarę VGTU Mechanikos rūmų salėje Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa įteikė pučiamųjų orkestrui ir jo vadovui Rolandui Lukošiui „Aukso paukštę“ nominacijoje „Naujai suspindusi žvaigždė“. Apdovanojimų ceremonija vyko kartu su orkestro koncertu.

„Džiaugiamės sulaukę kolegų – kitų pučiamųjų orkestrų vadovų, dainų šventės organizatorių. Smagu, kad į apdovanojimų ceremoniją atkeliavo  VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas, kiti akademinės bendruomenės nariai. Manau, kad toks dėmesys reiškia tikrąjį pripažinimą – mus nori išgirsti, klausytis“, - džiaugėsi R. Lukošius.

Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas „Aukso paukštės“ apdovanojimus teikia mėgėjų chorams, teatrams, folkloro ir šokių ansambliams, liaudies muzikos kapeloms, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrams bei jų vadovams.

Kaip pasakojo R. Lukošius, „Aukso paukštė“ paskatino orkestro vadovą ir jo narius siekti dar geresnių rezultatų – kolektyvas vėl rengiasi dalyvauti Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionate, kuriame jau kelinti metai iš eilės užima trečiąją vietą: „Turime tikslą tapti čempionais“, - sakė R. Lukošius.

Apdovanojimas jau penkioliktąjį kartą teikiamas meno kolektyvams už aktyvią pastarųjų metų veiklą: už naujas programas koncertus, dalyvavimą svarbiuose šalies renginiuose, festivaliuose, konkursuose, už juose laimėtus prizus, už festivalių, seminarų inicijavimą. 

Visi grojantys, šokantys, dainuojantys ir vaidinantys „Aukso paukštės“ pasirodys didžiausiame metų kultūros renginyje – birželio 28 – liepos 6 d. Vilniuje ir Kaune vyksiančioje Lietuvos dainų šventėje „Čia – mano namai“. Jubiliejinėje šventėje dalyvaus per 37  tūkst. dalyvių bei užsienio lietuvių iš 14 pasaulio šalių. 

Norėtum daugiau sužinoti apie VGTU studijų programas? Spausk čia.