VGTU Tiltų ir specialiųjų statinių katedros vedėjo darbų ciklas „Inovatyvūs armuoto betono kompozito fizikinio modeliavimo būdai ir jų taikymas skaitiniuose projektavimo metoduose (1998–2012)“ nagrinėja armuoto betono modeliavimą, aiškina, kaip įvertinti jo deformacines savybes, pleišėjimą. Gauti tyrimų ciklo rezultatai svarbūs praktikai, nes jie leidžia efektyviau naudoti statybines medžiagas (betoną ir armatūrą) bei prailginti konstrukcijų eksploatacijos trukmę.

Tai nauja Lietuvoje tyrimų kryptis, kurios rezultatai įvertinti ir pasauliniu mastu – Gintariui Kaklauskui už konstrukcijų projektavimo metodų tobulinimą Amerikos civilinės inžinerijos sąjunga skyrė prestižinį Moisseiff Award apdovanojimą.

Pasaulyje vis plačiau taikomos naujos kartos stiprios, plastiškos, atsparios korozijai, ilgaamžės kompozitinės medžiagos, kurių elgsena dar nėra žinoma, tad šių naujos kartos statybinių kompozitų tyrimai – itin svarbi VGTU profesorius Gintario Kaklausko mokslinės veiklos kryptis.

Profesorius ne tik atlieka mokslinius tyrimus, bet ir vadovauja jaunų tyrėjų grupei, aktyviai vykdančiai mokslinę veiklą. Gintario Kaklausko paruošti inžinieriai-projektuotojai geba tinkamai vertinti itin sudėtingą tradicinio ir naujos kartos betono kompozito elgseną ir mažiausiomis sąnaudomis projektuoti statybines konstrukcijas.

Lietuvos mokslo premijas įsteigė šalies Vyriausybė, jas konkurso būdu skiria Lietuvos mokslo premijų komisija. Premijos dydis – 101 400 litų, jos teikiamos iškiliausiems mokslininkams humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityse.

Norėtum daugiau sužinoti apie VGTU studijų programas? Spausk čia.