Finansų inžinerija suteikia galimybes naudoti modernius technologinius įrankius, padedančius priimti sprendimus, kurie remiasi analitiniais duomenimis ir matematiniais modeliais. Tai leidžia efektyviau valdyti finansinius išteklius ir siekti tvarios finansinės sistemos plėtros. Be to, tai itin perspektyvi sritis, atverianti daugybę karjeros galimybių tiek vietinėje, tiek tarptautinėje rinkoje, nes poreikis inovatyviems finansų sprendimams nuolat auga.

Susipažinkite su VILNIUS TECH Verslo vadybos fakulteto Finansų inžinerijos studijų programos alumne – Viktorija Sodaunykaite. Su Viktorija, šiuo metu sėkmingai dirbančia SEB investicijų valdymo įmonėje, kalbamės apie studijas, galimybes studijų metu ir po jų, bei apie lemtingą studijų pasirinkimą lėmusias aplinkybes.

Kas paskatino pasirinkti Finansų inžinerijos studijų programą VILNIUS TECH Verslo vadybos fakultete?

Pasirinkti šią studijų programą mane paskatino itin įdomūs studijų dalykai, profesionalūs dėstytojai, bendros universiteto siūlomos galimybės ir aplinkinių rekomendacijos. Šį universitetą visada mačiau kaip labai modernų ir stiprų.

Kokios žinios ir įgūdžiai, įgyti VILNIUS TECH Verslo vadybos fakulteto Finansų inžinerijos studijų metu, Jums labiausiai padėjo profesinėje veikloje ir karjeros kelyje?

Drąsiai galiu teigti, kad kiekvienas studijų dalykas man teikė ir iki šiol teikia naudą profesinėje veikloje. Išskirčiau apskaitos, ekonometrijos, matematikos studijų dalykus. Dirbant investicijų valdymo įmonėje, man labiausiai praverčia universitete įgytos žinios apie finansų rinkas, finansines priemones, rizikos valdymą. Labai džiaugiuosi, kad turėjome daug praktinių darbų, kurių dėka teorinės žinios buvo sėkmingai pritaikytos. Bendri atidumo, kruopštumo, bendradarbiavimo, tikslumo, laiko planavimo, projektų organizavimo įgūdžiai taip pat kasdien praverčia darbe. Esu dėkinga universitetui ir už išugdytas tam tikras asmenines savybes.

Kokios patirtys labiausiai įsiminė iš studijų metų VILNIUS TECH Verslo vadybos fakultete?

Labiausiai į atmintį man įsirėžė ne atskiros patirtys, bet bendra universiteto bei fakulteto aplinka, kuri nuolat skatina tobulėti, išeiti iš komforto zonos, susidurti su naujais iššūkiais. Su šypsena prisimenu dėstytojus, nuoširdžiai norinčius perduoti žinias ir ugdyti studentus. Laikui bėgant, VILNIUS TECH Verslo vadybos fakultetas tapo antrais namais, todėl nedvejodama nusprendžiau tęsti studijas čia ir pasirinkau Finansų inžinerijos magistrantūros studijų programą.

Kokį patarimą duotumėte būsimiems studentams, svarstantiems apie šią studijų kryptį?

Manau, kad būsimi studentai nesuklys pasirinkę šią studijų kryptį, kadangi jų lauks įsimintinos, naudingos ir stiprios studijos šiuolaikiškame VILNIUS TECH Verslo vadybos fakultete.

Finansų inžinerijos studijų programa VILNIUS TECH suteikia išskirtinę galimybę įgyti gilias žinias ir praktinius įgūdžius, reikalingus šiuolaikiniame finansų sektoriuje. Nuolat kalbiname alumnus ir kviečiame išgirsti jų sėkmės istorijas, kurios leidžia pabrėžti Finansų inžinerijos studijų programos privalumus ir jos svarbą profesiniam tobulėjimui. Ši perspektyvi sritis atveria plačias karjeros galimybes tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje rinkoje, o VILNIUS TECH siūloma studijų kokybė ir inovatyvumas padeda pasiruošti ateities iššūkiams. Tad, jei domitės finansais ir siekiate tapti šios srities profesionalu, Finansų inžinerijos studijos VILNIUS TECH yra puikus pasirinkimas.

Finansų inžinerijos studijų programa yra skirta tiems, kurie nori tapti pažangių finansinių priemonių kūrėjais ir valdytojais. Studentai įgyja žinių apie šiuolaikinius finansinius reiškinius ir tvarią finansų sistemos plėtrą.

Finansų inžinerijos studijų programoje:

-          Nauji finansų produktai - tokie, kaip FinTech, Bitcoin, sutelktinis finansavimas, Insurtech ir kt.

-          Naujų finansinių instrumentų pažinimas kartu su jų kūrėjais;

-          Finansų  Laboratorija su Bloomberg terminalu, kuris yra pagrindinė finansinių duomenų bazė, leidžianti priimti sprendimus pagrįstus realiais finansų rinkos domenimis.

Plačiau apie studijų programą rasite čia.