– Kaip pasirinkote Pramonės gaminių dizaino studijas: peržiūrėjote visas siūlomas studijų programas?

– Studijas išsirinkti man buvo sudėtinga, nes teko rinktis vieną konkrečią kryptį, o man patiko ir sekėsi tiek menų, tiek tikslieji mokslai. Daugiausia mąsčiau apie aktorystės bei statybų inžinerijos studijas, tačiau nebuvau tikra. Galiausiai nusprendžiau perskaityti visų studijų programų aprašymus, juose dėstomų dalykų sąrašus ir atsirinkti tuos, kuriuose atsispindi tai, kas man įdomu. Vadovavausi principu: „noriu, galiu, reikia.“ Pramonės gaminių dizaino studijos tapo favoritu, kadangi sujungė beveik visus dalykus bei sritis, kurios man kelia susidomėjimą. Dabar taip pat galiu drąsiai teigti, jog džiaugiuosi savo pasirinkimu.

– Kas jums svarbiausia, kas skatina, motyvuoja rengiant projektą?

– Rengiant projektą man svarbiausia spręsti problemą taip, jog sprendimas atitiktų vartotojo poreikius. O skatina, žinoma, kūrybinės galimybės savo unikalias mintis bei viziją išreikšti visiems apčiuopiama bei suprantama kalba – realiais objektais, kurie ne tik spręstų problemas, tačiau ir sudomintų bei verstų susimąstyti.

– Kurioje rolėje jaučiatės labiausiai pasitikinti savimi: su popieriaus lapu ir piešuku ar kompiuteriu rankose generuojant idėją; atrandant atsakymus į problemų sprendimus; pati darydama prototipą; o gal strateguojant gaminio įgyvendinimo procesą?

– Nežinau ar yra tokia rolė, kurią galėčiau išskirti. Mane žavi visas procesas bei įžvelgiu kiekvieno etapo prasmę. Visgi, sakyčiau, jog labiausiai patinka prototipavimas, nes čia prasideda fizinis sąlytis su medžiagomis, jų parinkimas, apdirbimas ir visi (pavykę bei nepavykę) bandymai. Šiame etape susiduriama su realybe, tad netrūksta iššūkių, klaidų taisymo – vyksta nuolatinis mokymasis, kuris padeda tobulėti. 

– Baigėte trečią kursą, ar jau pradedat jausti, kokia galbūt specializacijos kryptis būtų artimesnė, su kuo sietumėt savo ateitį?

– Šiuo metu dirbu baldų gamyboje, galbūt šioje srityje ir liksiu. Tačiau žvelgiu atvirai, nesu tiksliai apsibrėžusi. Turbūt daugelis, baigę šias studijas, pasvajoja apie automobilių pramonę – aš ne išimtis (juokiasi).Tiesa, norėtųsi kurti kažką unikalaus, kažką savo.

Plačiau apie Pramonės gaminių dizaino studijas čia.
Nuotrauka iš Editos Budraitytės asmeninio archyvo.