Žurnalų e-parduotuvė

Konkursinio balo skaičiuoklė

Studiju programos keitimas

karaka
sveiki, siuo metu studijuoju kineziterapija vf vietoje, ar yra kazkokia galimybe pasikeisti studijas i medicina, i taip pat vf? ar kazkuo susijes mano stojimo balas?
VUpriemimas
karaka rašė: sveiki, siuo metu studijuoju kineziterapija vf vietoje, ar yra kazkokia galimybe pasikeisti studijas i medicina, i taip pat vf? ar kazkuo susijes mano stojimo balas?
Sveiki, perstoti galima ne anksčiau nei po pirmojo studijų semestro pagrindiniai reikalavimai: neturėti akademinių skolų, išstudijuotų programų kreditai neturi skirtis daugiau nei 15 kreditų. Dėl nemažų Kineziterapijos bei Medicinos programų skirtumų perstojimas nėra galimas.
klausimas
Sveiki. Esu pirmakursė. Ar baigusi pirmuosius metus VU vf vietoje, galiu perstoti į psichologijos studijų programą, taip pat į vf vietą? Be to, jeigu baigčiau bakalaurą ten, kur mokausi dabar, turėčiau šansą stoti į dar vieną specialybę valstybės finansuojamoje vietoje, ar ji galioja tik vienam bakalaurui?
VUpriemimas
klausimas rašė: Sveiki. Esu pirmakursė. Ar baigusi pirmuosius metus VU vf vietoje, galiu perstoti į psichologijos studijų programą, taip pat į vf vietą? Be to, jeigu baigčiau bakalaurą ten, kur mokausi dabar, turėčiau šansą stoti į dar vieną specialybę valstybės finansuojamoje vietoje, ar ji galioja tik vienam bakalaurui?
Sveiki, valstybė finansuoja tik vienerias bakalauro studijas. Pakartotinai į valstybės finansuojamą vietą bakalauro programoje galite pretenduoti, jei neišstudijavote daugiau nei pusės kreditų valstybės finansuojamoje vietoje šioje programoje. Jei stotumėte į kitą programą nuo pradžių nutraukus šias studijas po pirmo kurso dar nebūtumėte išnaudojusi daugiau nei pusės kreditų ir į valstybės finansuojamą vietą galėtumėte pretenduoti. Perstoti (universiteto viduje) į kitos programos valstybės finansuojamą vietą ją išsaugant galima tik tada jei sutampa programų krypčių grupės. Psichologijos programa yra priskyriama Socialinių mokslų krypčių grupei, todėl norint išsaugoti finansavimą galėtumėte pretenduoti tik į Socialinių mokslų programas. Tačiau norėčiau atkreipti dėmesį, jog fakultetai gali turėti ir papildomų perstojimo sąlygų, todėl rekomenduočiau šiuo klausimu susisiekti tiesiogiai su fakultetu, kuriame yra vykdoma Jūsų norima programa.
kardas
Sveiki, Esu KTU pirmakursis ir tik balandzio men. gale supratau, kad noriu mokytis kitur. Ar nebaiges sio pusmecio ir bandydamas stoti i VU dar galiu pretenduoti i VF?
VUpriemimas
kardas rašė: Sveiki, Esu KTU pirmakursis ir tik balandzio men. gale supratau, kad noriu mokytis kitur. Ar nebaiges sio pusmecio ir bandydamas stoti i VU dar galiu pretenduoti i VF?
Sveiki, pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą pakartotinai galėsite, nes neišstudijavote daugiau nei pusės kreditų valstybės finansuojamoje vietoje ankstesnėse studijose.

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]