Vilniaus universiteto padaliniai lauks susidomėjusiųjų paskaitose, ekskursijose ir praktiniuose užsiėmimuose, kuriuose bus galima susipažinti su dirbtinių audinių kūrimo principais ir atsakyti į klausimą, kada bus sukurti funkcionalūs dirbtiniai audiniai, gilintis į spalvų ir šviesos atsiradimą gamtoje, sužinoti, kodėl ir kada daiktai šviečia skirtingomis spalvomis, kaip galima spalvas ir šviesas išmatuoti įvairiais prietaisais.

Mokslo populiarinimo festivalio dalyviai galės dalyvauti tyrimuose, patys pasiruošti bandinių tirpalus, pasitelkę kasdieninėje buityje naudojamas natūralias medžiagas ir stebės kaip keičiasi tirpalų spalvos, kokią šviesą jie skleidžia, apšvietus skirtingais lazeriniais šviestukais.

Taip pat vyks ekskursijos po VU Gyvybės mokslų centrą, Šv. Jonų bažnyčios varpinę, VU meteorologijos stotį. Vilniaus universiteto bibliotekoje norinčiųjų lauks edukaciniai užsiėmimai, kurių metu bus galima susipažinti su seniausiomis ir įspūdingiausiomis turtingiausios Lietuvos bibliotekos knygomis ir jų restauravimo procesais.

Besidomintieji kosmosu galės susipažinti su svetimų planetų atradimais, galaktikų prigimtimi ir Vilniaus Fotometrine sistema, kuri leidžia klasifikuoti žvaigždes pagal temperatūrą ir spindesį. Šie užsiėmimai vyks ne tik Fizinių ir technologijos mokslų centre, bet ir Vilniaus universiteto planetariume.

 Daugiau informacijos ir registracija į renginius čia.