Kūrybinės dirbtuvės

Utenos kolegijoje nuolat lankosi ir kūrybines dirbtuves organizuoja įvairūs meno, dizaino, mados pasaulio atstovai. Šie metai taip pat gausūs įvairiomis kūrybinėmis dirbtuvėmis.

Kūrybines dirbtuves ,,Kūrybinis dizaino procesas" vedė kūrėja iš Islandijos Sandra Borg Bjarnadóttir, į Uteną atvykusi pagal projektą “Klausinėjantys menai”, kurį vykdo Utenos meno centras. Užsiėmimo metu kūrėja pademonstravo, kaip iš visiškai į akis nekrentančio daikto ar visiškai nereikšmingos minties galima pasisemti idėjų kuriant kolekcijas. Studenčių atlikti darbai ir viešnios patarimai davė didelės naudos tolimesnėms studijoms ir tolimesniems darbams. (Pagrindinė nuotrauka).

Kūrybines dirbtuves ,,Tekstilės puošyba ir dekoravimas vedė dizainerė Jovita Strobeikaitė. Užsiėmimo metu dizainerė studentes supažindino su tapyba ant audinio, jo dažymu dekoratyviniais dažais, bei jų panaudojimo technikomis, parodė, kaip paprastomis dekoravimo priemonėmis būtų galima atnaujinti seną ar pabodusį drabužį, suteikti jam išskirtinumo bei originalumo.

Kūrybinių dirbtuvių „Tekstilės puošyba ir dekoravimas“ akimirkos

„Kaip prisijaukinti šiuolaikinę madą“ – šias  kūrybines dirbtuves vedė Lietuvoje puikiai žinoma dizainerė Kristina Kruopienytė.  Ji pristatė dizainerio įvairiapusio darbo subtilybes, pateikė daug įdomių pavyzdžių. Studentės turėjo puikią galimybę susipažinti su naujausiomis mados tendencijomis, išgirdo patarimų, kokių rūbų ir spalvų ieškoti ateinančiam rudeniui ir žiemai. Susitikimo paskutiniojoje dalyje dizainerė pristatė savo siūlymus, kaip susikomplektuoti rūbų spintą, nurodė nemažai šaltinių, kur būtų galima rasti patarimų puošiantis vienai ar kitai progai. Užsiėmimo pabaigoje kiekviena studentė  turėjo progos pabendrauti su dizainere asmeniškai, gauti dizainerės patarimą ar atsakymą į labiausiai rūpimus, su mada susijusius, klausimus.

Susitikimas su dizainere K. Kruopienyte.

Kūrybines dirbtuves ,,Mados koliažas" vedė ilgametė kolegijos dėstytoja Aureolė Maračinskienė. Lektorė pristatė spalvų derinimo subtilybes, dar kartą priminė šiame sezone karaliaujančias spalvas, jų derinimo tarpusavyje ypatumus. Kiekvienam buvo įdomu paklausyti apie tai, kodėl verta ieškoti savito stiliaus, kaip jį susikurti ir išlaikyti. O kad būtų nesudėtinga atgaivinti tą patį jau kelintą kartą dėvimą rūbą, lektorė pristatė ir renginio dalyves mokė šalių ir skarų įvairių rišimo būdų. Seminaro pabaigoje visiems teko praktinė užduotis – susikurti savo mados koliažą, kurį vėliau galėjo aptarti su renginio lektore.

Kūrybinėse dirbtuvėse ,,Mados koliažas".