Jau daugiau nei dvidešimt metų Utenos kolegija, ruošdama šiuo metu ypač paklausius tekstilės ir aprangos gamybos specialistus, bendradarbiauja su žinoma šalyje ir užsienyje AB ,,Utenos trikotažas". 

,,Ši įmonė kasmet mielai priima mus, Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos studentes, atlikti praktikų gamybiniuose padaliniuose. Mūsų praktikoms vadovaujantys įmonės paskirti kompetentingi specialistai ne tik suteikia praktinių žinių, bet ir skatina nebijoti sunkumų, net ir sudėtingiausiose situacijose pozityviai mąstyti, ieškoti kūrybinių sprendimų ir nuolat tobulinant profesinius įgūdžius siekti geriausio rezultato,“ – sako Edita Dubakaitė, šįmet įgijusi aukštojo mokslo diplomą ir savo profesinės karjeros pradžią siejanti būtent su šia įmone.

Studentai ir moksleiviai susipažįsta su įmonės skyriais ir jų funkcijomis.

AB „Utenos trikotažas“ galima sutikti nemažą būrį Utenos kolegijos absolventų, kurie sėkmingai darbuojasi viename ar kitame įmonės sektoriuje. Jie taip pat nepamiršta savo Alma Mater ir prisideda prie kolegijos studentų iniciatyvų. Gražus tokio bendradarbiavimo pavyzdys – bendros Utenos kolegijos studentų iniciatyvų skatinimo projekto ,,Tyras žvilgsnis“ veiklos. AB „Utenos trikotažo“ administracija nemokamai skyrė trikotažinio audinio, iš kurio baigiamąją praktiką atliekančios Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos studentės pasiuvo laisvalaikio drabužius Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro auklėtiniams. Studenčių darbą koordinavo viena iš praktikos vadovių - Utenos kolegijos absolventė, siuvimo instruktorė Dovilė Kadūnė. Šia laisvalaikio kolekcija buvo galima pasigrožėti tradiciniame Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos studenčių renginyje „Mados virusas 2015“.

AB ,,Utenos trikotažas" personalo vadovės Loretos Ribokienės nuomone,  toks bendradarbiavimas yra naudingas tiek įmonei, tiek kolegijai, tiek pačiam studentui ir prisideda prie būsimųjų specialistų rengimo tobulinimo. ,,Praktikas organizuojame taip, kad studentės tiesiogiai pajustų būsimų darbo pasiūlymų patrauklumą, įsivertintų reikalingus įgūdžius, pajustų atsakomybių ribas. Mums, ieškantiems tinkamų specialistų, bendradarbiavimas su kolegija yra gera proga dalyvauti jų rengime ir daryti įtaką ugdant reikalingas kvalifikacijas bei savybes, taip pat padeda geriau pažinti jaunimo poreikius bei lūkesčius,“ – sako AB ,,Utenos trikotažas“ personalo vadovė.

Nuo kitų mokslo metų numatyta dar aktyvesnė socialinė partnerystė: įmonės darbuotojai ves kai kuriuos praktinius užsiėmimus ir specialybės dalykų konsultacijas studentams, o dalis paskaitų bus perkelta į įmonės bazę.

Toks aktyvus bendradarbiavimas su inovatyvia šalies tekstilės pramonės įmone yra viena iš Utenos kolegijos Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos studentų sėkmingo įsidarbinimo priežasčių.

Daugiau apie Aprangos dizaino ir technologijos studijų programą:

http://www.utenos-kolegija.lt/index.php?-2031811482