„Įvairovė yra ne tik vertybė, kurią palaikome Kauno technologijos universitete (KTU), bet ir itin svarbus akademinės bendruomenės elementas, skatinantis kritinį mąstymą, kūrybiškumą ir empatiją visose srityse. Tiek šiuolaikinėje visuomenėje, tiek ir iš istorinės retrospektyvos universitetas yra būtent ta vieta, kurioje gimsta iniciatyvos skatinančios teisingumą ir įtrauktį, kad žmonės jaustųsi matomi, išgirsti ir vertinami, nepaisant jų rasės, lyties, socialinio ir ekonominio statuso ar kultūrinės kilmės“, – teigia KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka.

Šių metų „KTU WANTed karjeros dienos 2024“ tema kilo iš noro atspindėti globalizacijos nulemtus kultūrinius, socialinius pokyčius ir sparčius virsmus, atsirandančius technologijose, rinkos poreikiuose ar ekonominėse sąlygose. 

„Įvairovė kartais gali gąsdinti, nes ji apima daugybę sričių – bendrųjų ir techninių įgūdžių derinį, skirtingus įrankius tikslui pasiekti ar kultūrinius skirtumus komandoje. Iš tikrųjų įvairovė suteikia neaprėpiamas galimybes tobulėjimui, kūrybiškumui, augimui ir inovacijų plėtrai“, –  sako KTU Studentų reikalų departamento direktorė Kristina Skučienė.

Renginyje moksleivių ir studentų lauks daugiau nei 120 potencialių darbdavių. Įmonių atstovai juos kvies ne tik sudalyvauti darbo paieškų atrankose, apsikeisti kontaktais, bet ir laimėti prizų.

Bene daugiausia dėmesio kiekvienais metais sulaukia „WANTed Talks“ konferencija, kurioje šiemet dalyvių laukia ypatingas atlikėjo Silvester Belt pasidalinimas unikalia savo sėkmės istorija. Taip pat jis papasakos, kas padeda priimti save tokį, koks esi. Konferenciją moderuos ir visą renginį ves televizijos laidų vedėja ir internetinio turinio kūrėja Indrė Kavaliauskaitė.

Konferencijoje – įmonių patirtys, kuriant įvairovę

Šiemet didžiausiame ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse karjeros planavimo „KTU WANTed karjeros dienos 2024“ renginys nustebins įvairių veiklų gausa: dalyviai galės susipažinti su įmonėmis, pasidaryti oficialią nuotrauką ir pasiruošti patrauklų CV, jų lauks erdvės, skirtos interaktyvioms veikloms ir inovacijoms, diskusijoms bei organizacinės naujovės. 

„WANTed Talks“ konferencijos metu bus gilinamasi į pagrindinę šių metų „KTU WANTed karjeros dienos 2024“ temą – auginanti įvairovė. Pranešėjai, įmonių atstovai ir kviestiniai svečiai kvies diskusijai apie įvairovės naudą šiandieniniame kontekste, kaip nepasimesti įgūdžių gausoje ir į ką atkreipti dėmesį, kuriant patrauklią aplinką darbuotojams.

Taip pat konferencijoje bus galima išgirsti ir KTU – vieno didžiausio darbdavio Kaune, atstovės – bendruomenės reikalų prorektorės doc. dr. Evelinos Meilienės pranešimą apie įvairovę universitete. 

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet „WANTed meets WANTed“ zonoje dalyviai bus kviečiami asmeniškai pasidomėti įmonėmis, jų specifika, karjeros galimybėmis ir pasidalinti savo kontaktais.

Susirinkusieji turės galimybę artimiau pabendrauti su ekspertais iš „Accenture Baltics“, „Centric IT Solutions“,  „Continental Lietuva“, „Festo Lietuva“, „FORVIA HELLA“, „Hollister Lietuva“, „Ignitis grupė“, „LTG grupė“, „MARS LIETUVA“, „Litgrid“, „Rocket Software“,„Teltonika“„Vinted“ ir daugelio kitų įmonių.

Dar viena zona, kuri lauks dalyvių – „Make Your CV WANTed“, kurioje jie galės gauti karjeros konsultacijos, pasidaryti CV. Lauks ir supažindinimas su galimybėmis dalyvauti studijų mainų programose, ECIU universiteto veiklose bei siūlymai prisijungti prie „KTU Startup Space“ organizuojamų veiklų.

Renginį uždarys jau pernai sėkmingai startavusi įmonių apdovanojimų ceremonijoje, kurioje trijų skirtingų kategorijų laimėtojus rinks patys lankytojai – moksleiviai ir studentai. Įmonės susirungs dėl trijų nominacijų – „The Most WANTed Look“, „The Most WANTed Friend“ bei „The Most WANTed“.

Tiesioginę renginio transliaciją stebėti bus galima čia.

Išsami renginio programa pateikiama puslapyje.