2024-2025 mokslo metams sėkmingai komplektuojamos ir studentų- užsieniečių grupės. Jau rugsėjo mėnesį Tarptautinio verslo, Verslo vadybos, Bendrosios praktikos slaugos studijų programose studijas pradės studentai iš Ukrainos, Maroko ir Indijos.

Populiariausių studijų programų tendencijos išlieka tos pačios, daugiausia pirmakursių Panevėžio kolegijoje sulauks Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo, Bendrosios praktikos slaugos, Buhalterinės apskaitos, Socialinio darbo studijų programos, iš inžinerinių studijų populiariausia – Elektros ir automatikos sistemos.

„Visi norime, kad kolegijos rezultatyvumas, studijų kokybė augtų, kad programos būtų naujos ir įtraukios, todėl glaudžiai bendradarbiaujame su regiono verslo atstovais, įsitraukiame į asociacijų veiklas. Mūsų  studijų kryptys atliepia regiono poreikius ir yra nuolat atnaujinamos atsižvelgiant į socialinių partnerių pasiūlymus.  Pastebime, kad nelaukdami, kol studentai baigs studijas, verslininkai, viešojo sektoriaus vadovai reikalingų specialybių studentus tiesiog graibsto – skiria jiems stipendijas, kviečia į praktiką ir, žinoma, labiausiai motyvuotus įdarbina,“ - sakė Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja dr. Jurgita Lieponienė.

Pavaduotoja pasidžiaugė, kad per pirmąjį priėmimo etapą, stojančiųjų į valstybės finansuojamas vietas arba vietas su studijų stipendijomis, kolegija sulaukė 6 procentais daugiau studentų: 2023 m. buvo 97, 2024 m. – 103. Nors ir nežymiai, bet padaugėjo ir sudariusiųjų studijų sutartis dėl valstybės nefinansuojamų vietų.

„Rezultatai džiugina, noriu padėkoti Panevėžio regiono verslui, savivaldybių merams ir Seimo nariams, kolegijos darbuotojams ir dėstytojams, kurie dėjo milžiniškas pastangas apsaugoti regionų aukštąsias mokyklas nuo betikslio plentvolio. 

Matome, kad bendras įstojusiųjų skaičius į kolegijas 19 procentų sumažėjo, o mūsų kolegijoje 3 procentais padidėjo.“- pirmojo stojimų etapo rezultatus įvertino Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas dr. Evaldas Sapeliauskas.

 

Daugiau informacijos apie priėmimą į trumpąsias ir bakalauro studijas Panevėžio kolegijoje:  https://panko.lt/stojantiesiems/