Prieš ketverius metus, kai baigiau mokyklą, turbūt kaip dažnas moksleivis dar nežinojau, ką ir kur studijuoti. Į Utenos kolegiją nuėjau tiesiog pasiklausti dėl studijų programų, bet taip jau nutiko, kad tas „paklausimas“ dar tą pačią dieną tapo sprendimu stoti būtent čia. Įstojau į mokamą studijų vietą, tačiau po pusmečio perėjau į valstybės finansuojamą vietą, kas dar labiau skatino studijuoti. 

Tarsi „netyčia“ atsidūrusi turizmo srityje, supratau, kad čia tikrai mano vieta ir pasirinkau teisingai. Studijuojant Utenos kolegijoje, patiko ne tik pati studijų kryptis, bet ir nuostabūs dėstytojai, kurie studentams ne tik suteikia žinių, bet ir skatina dalyvauti mokslinėje bei visuomeninėje veikloje.

O veiklų išties buvo daug… Dalyvavau tarptautiniame Eurhodip konkurse,  doc. dr. R. Narkūnienės paskatinta įsitraukiau į mokslo taikomąją veiklą: skaičiau pranešimus studentų konferencijose, dalyvavau Lietuvos mokslo tarybos projektuose studentams ir kt.  2022-2023 m. m. tapau garsiosios žolininkės Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo stipendininke ir įvairiomis formomis garsinau jos vardą ne tik studentų, dėstytojų, bet ir moksleivių tarpe. 

Visus ketverius studijų metus dirbau pardavimų vadybininke. Nors darbas patiko, tačiau labai monotoniškas, o studijuodama supratau, kad rutina ne man -  reikia veiksmo ir įvairių veiklų. Besiruošdama baigiamųjų bakalauro darbų gynimui, pastebėjau, jog Utenos turizmo informacijos centras ieško darbuotojų ir nusiunčiau savo gyvenimo aprašymą bei motyvacinį laišką. Baigiamųjų darbų gynimo komisijoje dalyvavo ir Utenos TIC direktorė, kuri pasiūlė kitą dieną susitikti darbo pokalbiui.

Labai džiaugiuosi atradusi savo gimtajame mieste darbo vietą pagal įgytą specialybę. Manau, kad tai atlygis už visas pastangas turėti siekti geriausių rezultatų, dalyvauti mokslinėje bei visuomeninėje veikloje ir tobulėti ne tik kaip specialistei, bet ir asmenybei.

***

Plačiau apie Turizmo paslaugų vadybą.

Dėl išsamesnės informacijos apie priėmimą kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt