Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė kartu su Komunikacijos ir marketingo skyriaus vadove Gražina Jurevičiene dalyvavo IQ Forume „Sūduva 2024: Kaip regionams pagauti sėkmės bangą?“, kurio metu buvo pristatyti pranešimai svarbiomis temomis: apie Lietuvos darbo rinkos tendencijas ir joms įtaką darančius kriterijus, misiją stiprinti ekonomikos augimą regionuose ir galimybes bei būdus ją įgyvendinti, dirbtinio intelekto ir kitų technologijų panaudojimą įvairiose veiklose, bendrą visuomenės požiūrį į darbą.
Kolegijos atstovės išgirdo daug naudingos informacijos, kuri svarbi siekiant atliepti rinkos poreikius Sūduvos regione: rengiant studijų programas, galvojant į ateities perspektyvą, kokių specialistų trūksta, jų ruošimo galimybių ir sąlygų sudarymą aukštojoje mokykloje, kadangi vis dar trūksta aukštąjį išsilavinimą bei reikalingas kompetencijas turinčių darbuotojų tam tikrose srityse.
Forumo metu vyko įvairialypės diskusijos, į kurias aktyviai įsitraukė ir Marijampolės kolegijos direktorė A. Murauskienė. Pasak jos, „Iš tiesų LR ekonomikos ir inovacijų ministerija yra viena inovatyviausių, stiprinanti regionuose informatikos ir inžinerijos kryptyse specialistų rengimą, studentams teikianti stipendiją. Tai skatina stojančiuosius studijuoti kolegijoje bei baigus studijas pasilikti dirbti Marijampolėje. Tokiu būdu aukštoji mokykla gali atliepti regiono rinkos poreikius ir stiprinti ekonomikos augimą“. Apie kurį itin kalbėjo LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vyriausiasis patarėjas Aurimas Antanaitis.
Dėkodami organizatoriams ir pranešėjams už praturtintą popietę, džiaugiamės pasisėmę naujų idėjų, į kurias atsižvelgus bus išsikelti nauji kolegijos veiklos tikslai ir toliau kuriant Sūduvos regiono ateitį bei aprūpinant Pietvakarių kraštą reikalingais specialistais, įgijusiais aukštąjį išsilavinimą su būtinomis profesinėmis kompetencijomis.

Marijampolės kolegijos informacija